Social Externe

Marcel Ciolacu ar urma să ajungă în Egipt pentru a se întâlni cu românii eliberați din Gaza

schedule 08 nov. 2023, 09:03

Marcel Ciolacu ar urma să ajungă în Egipt pentru a se întâlni cu românii eliberați din Gaza
LCV / Shutterstock

Potrivit unor surse guvernamentale, Marcel Ciolacu ar urma să ajungă astăzi în Egipt, unde îi va întâmpina pe românii evacuați din Fâșia Gaza.

Ciolacu merge în Egipt pentru a-i întâlni pe românii eliberați din Gaza

În urmă cu trei săptămâni, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu omologul său, Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv.

Oficialul român și-a exprimat compasiunea pentru toate pierderile de vieţi omeneşti şi pentru victimele, printre care s-au regăsit şi cetăţeni de origine română.

„Domnul premier, România rămâne un stat consecvent în cadrul relaţiilor sale din Orientul Mijlociu. De aceea, suntem extrem de îngrijoraţi de spirala crescândă a violenţelor cu consecinţe teribile asupra populaţiei civile, atât israeliene, cât şi palestiniene.", a declarat premierul Marcel Ciolacu în timpul întâlnirii.

Totodată, premierul român a afirmat atunci că țara își menţine atitudinea de promotori ai păcii, dar vor fi alături, necondiţionat, în momentele dificile, de aliaţii şi prieteni, apărând valorile democratice.

„România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităţilor comise de Hamas, o grupare teroristă care ţine ostatică populaţia palestiniană pentru a-şi satisface interesele sale extremiste", a mai subliniat premierul Marcel Ciolacu.

Ulterior, România a ajutat civilii din Fâșia Gaza cu produse alimentare și articole de cazarmament. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că "având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Fâșia Gaza, statul român a întreprins măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate".

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---