Schimbări la noua lege a salarizării. Despre ce este vorba
Un șir de noi modificări se vor aplica pentru legea salarizării. Prin urmare, fiecare salariu va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă. Premierul Marcel Ciolacu susține că această metodă ar putea fi aplicată în cazul profesorilor. Partea variabilă ar consta în bonusurile primite în funcție de rezultatele și de performanțele obținute de fiecare cadru didactic.
Totodată, schimbări ar urma să fie aplicate și sporurilor, potrivit noii legi a salarizării. Acestea ar urma să fie scoase cu totul, iar dacă vor mai exista, acestea vor fi acordate doar în situații excepționale.
Legea salarizării mai presupune și alte modificări majore. Guvernanții au angajat reprezentanți ai Băncii Mondiale pentru a veni cu propuneri pentru noua lege a pensiilor.
Citește și:
Mai puțini bani pentru românii de la stat. Guvernul va tăia din sporurile bugetarilor
Angajații din România ar putea beneficia de încă o zi liberă
Noua lege a salarizării. Cine sunt bugetarii care vor primi mai mulți bani
Potrivit unor surse, în actul normativ al legii, urmează ca pensia minimă să fie eliminată, iar punctul de pensie să fie actualizat și să fie de 45% din salariul brut.
Ar urma ca cinci milioane de pensii să fie recalculate pentru a fi eliminate, în timp, inechitățile. Specialiștii Ministerului Muncii lucrează asupra noii legi a salarizării, însă aceasta va fi gata abia anul următor și va ajunge să fie aplicată abia în anul 2025.