Social Economic

Noua lege a salarizării suferă din nou schimbări majore. Veniturile românilor ar avea de suferit

schedule 14 sept. 2023, 07:54

Noua lege a salarizării suferă din nou schimbări majore. Veniturile românilor ar avea de suferit
Mircea Moira/Shutterstock

Schimbări majore se anunță la noua lege a salarizării. Potrivit unor surse, modificările vor afecta veniturile bugetarilor.


Schimbări la noua lege a salarizării. Despre ce este vorba

Un șir de noi modificări se vor aplica pentru legea salarizării. Prin urmare, fiecare salariu va fi compus dintr-o parte fixă și una variabilă. Premierul Marcel Ciolacu susține că această metodă ar putea fi aplicată în cazul profesorilor. Partea variabilă ar consta în bonusurile primite în funcție de rezultatele și de performanțele obținute de fiecare cadru didactic.

Totodată, schimbări ar urma să fie aplicate și sporurilor, potrivit noii legi a salarizării. Acestea ar urma să fie scoase cu totul, iar dacă vor mai exista, acestea vor fi acordate doar în situații excepționale. 

Legea salarizării mai presupune și alte modificări majore. Guvernanții au angajat reprezentanți ai Băncii Mondiale pentru a veni cu propuneri pentru noua lege a pensiilor. 

Potrivit unor surse, în actul normativ al legii, urmează ca pensia minimă să fie eliminată, iar punctul de pensie să fie actualizat și să fie de 45% din salariul brut. 

Ar urma ca cinci milioane de pensii să fie recalculate pentru a fi eliminate, în timp, inechitățile. Specialiștii Ministerului Muncii lucrează asupra noii legi a salarizării, însă aceasta va fi gata abia anul următor și va ajunge să fie aplicată abia în anul 2025. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---