Externe

Cancelarul german Olaf Scholz în vizită oficială în România pentru discuții cu premierul Marcel Ciolacu

schedule 04 apr. 2024, 08:01

Cancelarul german Olaf Scholz în vizită oficială în România pentru discuții cu premierul Marcel Ciolacu
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Cancelarul german Olaf Scholz vizitează România pentru discuții bilaterale și întâlniri cu mediul de afaceri, consolidând relațiile politice și economice.

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, va efectua o vizită oficială în România sâmbătă, conform agendei publicate de guvernul german. În cadrul vizitei la București, cancelarul Scholz va avea întâlniri cu premierul român Marcel Ciolacu, cu discuții ce se vor concentra pe teme bilaterale, de securitate și politică economică.

Pe lângă întâlnirea cu premierul Ciolacu, cancelarul Scholz va participa la o masă rotundă cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Această vizită vine într-un moment important pentru relațiile bilaterale, având în vedere că atât partidul cancelarului Scholz cât și cel al premierului Ciolacu fac parte din aceeași familie politică europeană.

În trecut, cei doi lideri au avut o întâlnire informală în noiembrie anul trecut, la Malaga, în timpul congresului socialiștilor europeni. Premierul român a exprimat atunci încrederea că, alături de Germania, România poate contribui la construirea unei Europe mai puternice și unite.

Vizita cancelarului Scholz în România intervine într-un context european agitat, cu pregătiri pentru alegerile din iunie și vizite recente la București ale altor lideri europeni, inclusiv președintele Consiliului European și prim-miniștrii Belgiei, Ungariei și Croației.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---