Politic

„Hakuna matata, Iohanes!” VIDEO Momentul în care un bărbat din Tanzania se aruncă în apă cu tabloul lui Klaus Iohannis

schedule 20 nov. 2023, 13:11

Ultima zi în Tanzania din turneul african de 10 zile efectuat de președintele Klaus Iohannis și soția Carmen Iohannis a fost marcată de un moment spectaculos. Mai multe înregistrări video arată un grup de localnici care strigă diverse urări, adunați în jurul unei poze cu președintele României. La finalul strigăturilor, un localnic se aruncă în apă strigând „Hakuna matata, Iohanes”.

Ceremonie inedită în Tanzania. Un localnic se aruncă în apă cu tabloul lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică, alături de soția sa, Carmen, la ceremonia de rămas bun organizată la State House din Dar es Salaam, cu ocazia încheierii vizitei sale oficiale în Republica Unită a Tanzaniei.

Pe lângă ceremonia oficială, cuplul prezidențial a avut parte de o surpriză inedită la petrecerea de adio din Zanzibar. Două înregistrări video arată un grup de localnici care strigă diferite urări în jurul unor tablouri cu chipurile celor doi.

Mai apoi, localnicii sar cu tablourile lui Klaus și Carmen Iohannis în apă, strigând „Hakuna matata!”, o expresie des folosită în Africa, ce înseamnă „Fără probleme, totul este bine!”.

Prima Doamnă, cu preşedintele alături, s-a bucurat de ineditul eveniment şi şi-a filmat fascinată portretul care este aruncat eroic în mare.

Iohannis ajunge azi la Cabo Verde

Luni, președintele României va fi primit de omologul său din Republica Cabo Verde (Republica Capului Verde), Jose Maria Neves. 

Șeful de stat a început, marți, un turneu în Africa cu o vizită de stat în Kenya. Oficialul a fost primit de omologul Kenyan, William Ruto. Mai apoi, a participat la Sediul ONU de la Nairobi la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP - United Nations Environment Program. 

Miercuri, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul unei vizite la Parcul Naţional Nairobi, iar joi a mers la Uthiru Girls High School.

Președintele nostru va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde liderul statului va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Programul oficial al vizitelor mai include, printre altele, participarea celor doi șefi de stat la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenţii ale ONU prezente în această ţară. Preşedintele Iohannis va avea o întâlnire şi cu foşti studenţi senegalezi în România. 



SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---