Externe Politic

Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după atacul asupra unui spitalul din Gaza

schedule 18 oct. 2023, 09:54

Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după atacul asupra unui spitalul din Gaza
Naeblys/Shutterstock

Organizaţia Hezbollah a anunţat "o zi de furie fără precedent" în Israel, după ce un spital din Gaza a fost atacat, iar sute de persoane au decedat.

Gruparea Hezbollah promite "o zi de furie fără precedent" în Israel

După ce Spitalul Baptist din Gaza a fost bombardat noaptea trecută, iar sute de oameni au decedat, gruparea Hezbollah a venit cu o declarație și o reacție amenințătoare.

Hezbollah a ameninţat că astăzi urmează "o zi de furie fără precedent" în Israel. Tot miercuri, preşedintele SUA, Joe Biden, se află într-o vizită în Israel, iar Casa Albă a anunţat deja că unele întâlniri importante cu regele Iordaniei sau cu liderul palestinian Mahmud Abbas, președintele Autorității Palestiniene au fost amânate.

Joe Biden a venit și el cu o reacție după tragedia de la Spitalul Baptist din Gaza, afirmând într-o postare pe X că "a direcţionat o echipă de specialişti americani pentru a afla adevărul despre racheta care a lovit spitalul".

În condițiile în care gruparea Hezbollah a lansat amenințări la adresa Israelului, Casa Albă ar fi luat în calcul un răspuns militar dacă Hezbollah atacă Israelul.

Iranul a avertizat luni Israelul că Hezbollah este aproape de a intra în războiul cu Hamas. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns acuzaţiilor lansate de Iran cu privire la tragedia din spitalul din Gaza.

"Întreaga lume ar trebui să știe - teroriștii brutali din Gaza au fost cei care au lovit spitalul din Gaza, nu IDF. Oricine ne ucide brutal copiii își ucide și proprii copii", a scris Netanyahu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---