Politic Externe

Medvedev amenință cu un atac nuclear: ”Nu ar exista altă opțiune”. Care este cauza

schedule 31 iul. 2023, 07:57

Medvedev amenință cu un atac nuclear: ”Nu ar exista altă opțiune”. Care este cauza
Anton Veselov / Shutterstock

Fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a ameninţat că statul rus ar putea lansat un atac nuclear în cazul unui succes al contraofensivei ucrainene. Nici situația ce ține de aderarea Ucrainei la NATO nu este una îmbucurătoare pentru autoritățile de la Moscova.

Medvedev amenință cu un conflict nuclear. Din ce cauză

Fostul președinte al Rusiei, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, nu este la prima sa amenințare cu un atac nuclear. Anterior, Medvedev a mai făcut afirmații de acest gen cu mențiunea că „Rusia ar fi nevoită să se apere în acest mod de cei care vor să distrugă statul”.

De această dată, oficialul de la Moscova a transmis un mesaj în acest sens pe conturile sale din reţelele sociale. Medvedev a spus că Ucraina va rupe o bucată din Rusia, forțele armate ruse vor fi nevoite să folosească armele nucleare pentru a-și apăra integritatea.

"Închipuiţi-vă că dacă (...) ofensiva susţinută de NATO are succes, iar ei rup o parte din teritoriul nostru, am fi obligaţi să folosim o armă nucleară, conform regulilor unui decret al preşedintelui Rusiei. Pur şi simplu nu ar exista altă opţiune. Deci inamicii noştri ar trebui să se roage pentru luptătorii noştri. Aceştia asigură că nu va începe un incendiu nuclear global", a scris Medvedev.

Totodată, fostul președinte a făcut referire la o prevedere a doctrinei militare ruse potrivit căreia armele atomice pot fi folosite în cazul unei agresiuni convenţionale la adresa Rusiei, dacă este pusă în pericol existenţa statului.

Forțele armate ucrainene încearcă în prezent să recucerească teritoriile ucrainene care au fost ocupate şi anexate de Rusia, printre care și Crimeea. Moscova consideră oficial că regiunile respective fac parte din Rusia. Zelenski a declarat de nenumărate ori că vrea înapoi Crimeea și este gata să meargă până în pânzele albe pentru a-și reîntregi teritoriul țării așa cum a fost odată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---