Social

Festivalul kurtoskolacs, festivalul pălincii și festivalul mierii se vor desfășura la Sfântu Gheorghe în acest an

schedule 03 feb. 2023, 14:24

Festivalul kurtoskolacs, festivalul pălincii și festivalul mierii se vor desfășura la Sfântu Gheorghe în acest an
Sursă foto Ana Maria Ciobanu/Shutterstock

Festivalul kurtoskolacs şi al dulciurilor, Festivalul pălincii „Transylvanian Spirit” şi, pentru prima dată, Festivalul mierii „Nektaria” vor avea loc în acest an în municipiul Sfântu Gheorghe. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna.

Festivalul kurtoskolacs, festivalul pălincii și festivalul mierii vor avea loc la Sfântu Gheorghe

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a anunțat, că prima ediţie a Festivalului pălincii, care a avut loc în luna noiembrie 2022, a fost o ediție cu un succes absolut. În cadrul evenimentului au participat concurenţi din 14 judeţe din Transilvania și unul din Muntenia, judeţul Prahova.

Festivalul are drept scop cunoașterea producătorilor autohtoni de pălincă şi distilate din fructe din Ardeal, dar şi evaluarea calității băuturilor şi contribuirea la îmbunătăţirea calităţii acestora. Marele premiu a fost câștigat de doi bihoreni din localitatea Valea lui Mihai, Rizo Bela şi Jaju, pentru o pălincă din pere Williams roşu. Cea mai bună distilerie privată a fost desemnată cea a lui Vass Csongor din localitatea Delniţa, judeţul Harghita, iar cea mai bună distilerie comercială a fost a lui Potio Nobilis din municipiul Sfântu Gheorghe.

2023-Anul Memorial Petofi

Tamas Sandor a mai subliniat că un alt eveniment care s-a bucurat de succes a fost Festivalul baloanelor cu aer cald X Balloon Fest, care a fost organizat în 2022 la Băile Fortyogo de lângă municipiul Târgu Secuiesc, cu ajutorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean Covasna. Probabil evenimentul va avea și o ediție în anul 2023.

Consiliului Judeţean intenționează să susțină și în acest an organizarea concursului internaţional de atelaje de la Olteni, tradiţionala „Întâlnire a vânătorilor din Ţinutul Secuiesc” şi Festivalul kurtoskolacs şi al deliciilor dulci, care ajunge la a V-a ediţie în acest an. Cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea poetului şi revoluţionarului maghiar Petofi Sandor se are în vedere organizarea mai multor evenimente sub genericul „2023-Anul Memorial Petofi”.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---