Social

O parte din scena Untold a luat foc. Dezastrul a fost evitat; ieșirile erau blocate de oamenii care nu mai încăpeau pe stadion

schedule 05 aug. 2023, 14:29

O parte din scena Untold a luat foc. Dezastrul a fost evitat; ieșirile erau blocate de oamenii care nu mai încăpeau pe stadion
Foto: Captura

Nu au lipsit incidentele de la Untold 2023. Pe scena principală a festivalului un element pirotehnic a provocat un incendiu de mici proporții, dar care a adus panică în rândul celor prezenți. Situația nu a degenerat, iar dezastrul a fost evitat ca prin urechile acului, ieșirile fiind blocate de sute de persoane. 

Untold 2023: o parte din scenă a luat foc

O parte din scena principală a festivalului Untold de pe Cluj Arena a fost cuprinsă de flăcări, pentru scurt timp, în timpul spectacolului de vineri seară. O defecțiune la jocurile pirotehnice a declanșat o scânteie.

Incidentul putea avea urmări grave dacă intensitatea focului era mai mare, în acel moment stadionul fiind arhiplin. Dar focul nu a fost de anvergură, însă unii participanți au avut parte de momente de panică. 

Ce au transmis autoritățile

„La momentul spectacolului de artificii din timpul evenimentului artistic a apărut o defecțiune tehnică la unul dintre dispozitivele de lansare a artificiilor.
Defecțiunea a fost remediată imediat de personalul specializat prezent în apropierea zonei. Menționăm faptul că aceasta nu a avut niciun impact asupra echipamentului sau scenei evenimentului”, potrivit ISU Cluj.

Capacitatea stadionului a fost și ea depășită, autoritățile restricționând accesul oamenilor de la ora 22:00. Arena a fost arhiplină, iar scările de la ieșire erau blocate de sute de oameni. 

„Pentru siguranța spectatorilor din incinta Cluj Arena, ca urmare a faptului că în acel perimetru fusese atinsă capacitatea maximă admisă, în jurul orei 22.00 a fost restricționat temporar accesul spectatorilor.
Facem precizarea că măsurile instituite au fost necesare pentru siguranța participanților, evacuarea spectatorilor fiind posibilă în orice moment dacă se impunea. În acest sens, la momentul de afluire maximă a spectatorilor nu a fost înregistrat niciun eveniment negativ", a confirmat aceeaşi sursă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---