Externe

Trupele armatei israeliene se află în „inima orașului Gaza”. Ce urmăresc militarii israelieni

schedule 08 nov. 2023, 07:59

Trupele armatei israeliene se află în „inima orașului Gaza”. Ce urmăresc militarii israelieni
Anas-Mohammed / Shutterstock

Trupele armatei israeliene se află în „inima orașului Gaza”, a anunțat ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant. Militarii au drept scop infrastructura Hamas și comandanții de acolo, pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică.

Trupele armatei israeliene au pătruns în Gaza

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că trupele Forțelor de Apărare ale Israelului au ajuns în "inima orașului Gaza”. Aceștia vizează infrastructura Hamas și comandanții de acolo.

Gallant a afirmat marți că trupele "au venit din nord și din sud și au luat asalt în coordonare cu forțele noastre aeriene și marină”.

"Se bazează pe informații precise… cu o singură țintă: teroriștii Hamas din Gaza, infrastructura și comandanții lor”, a spus Gallant într-o conferință de presă.
”Vom distruge Hamas”, a ameninţat ministrul. ”Forţele noastre sunt pregătite pe toate fronturile”, a dat el asigurări.

În urma declarației lui Gallant, nu este clar unde s-au poziționat IDF în interiorul Gazei. Anterior, un purtător de cuvânt al IDF a declarat că armata israeliană ține direcția spre orașul Gaza, pe care l-ar fi încercuit de când a ajuns duminică pe coasta Gazei.

"Gaza este cea mai mare fortăreață teroristă pe care omenirea a construit-o vreodată. Întregul oraș este o mare bază de teroare. În subteran, au kilometri de tuneluri care se conectează la spitale și școli”, a spus Gallant. "Continuăm să demontăm această capacitate”.

Ministrul apărării a mai menționat că guvernul israelian a decis că țara nu va implementa o "pauză umanitară” dacă nu vor fi eliberați ostaticii capturați de Hamas.

"Vom continua să fim presați; știu că va trebui să luăm decizii dificile. După cum văd eu, nu putem înceta acest război până când obiectivele sale nu vor fi îndeplinite. În acest război, care ne-a fost forțat, nu ne putem întoarce. Nu ne putem opri... până când vom câștiga Hamas și întoarcerea ostaticilor", a spus Gallant.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9729 RON
-0.00130
USD
USD: 4.5749 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.9082 RON
-0.00750
HUF
HUF: 1.274 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00070
CHF
CHF: 5.1357 RON
0.00480
Convertor valutar

Rezultat: ---