Externe

Noi atacuri asupra rebelilor Houthi lansate de SUA. „Inamicul vizează capitala Sanaa”

schedule 13 ian. 2024, 14:40

Noi atacuri asupra rebelilor Houthi lansate de SUA. „Inamicul vizează capitala Sanaa”
Anas-Mohammed / Shutterstock

SUA a lansat noi atacuri împotriva mai multor ținte din Yemen care au legătură cu rebelii Houthi.

Atacuri asupra rebelilor Houthi lansate de SUA

Televiziunea Al-Masirah, care aparține rebelilor Houthi, a anunţat "un număr de lovituri aeriene" asupra capitalei Yemenului, Sanaa.

"Inamicul american-britanic vizează capitala, Sanaa, cu o serie de lovituri aeriene", a anunţat, sâmbătă dimineaţaă, reţeaua de ştiri Al-Masirah, condusă de Houthi.


Locuitorii capitalei au anunțat pe rețelele de socializare că au auzit mai multe explozii puternice. În noaptea de joi spre vineri, SUA şi Marea Britanie au lansat atacuri asupra a 28 de obiective Houthi separate cu scopul de a le afecta capacitatea de a lansa atacuri asupra căilor maritime internaţionale din Marea Roşie.

Statele atacatoare au fost susţinute de Canada, Australia, Bahrain şi Ţările de Jos. Anterior, SUA a lansat amenințări cu posibilitatea unei acţiuni militare suplimentare dacă rebelii Houthi vor continua să lanseze atacuri cu drone şi rachete asupra navelor comerciale din Marea Roşie.

"Ne vom asigura că răspundem rebelilor Houthi dacă vor continua acest comportament scandalos, împreună cu aliaţii noştri", a declarat, vineri, în Pennsylvania, preşedintele american Joe Biden.

Dar atacurile lansate de SUA, gruparea a lansat la rândul său o altă rachetă balistică anti-navă către o navă comercială din Golful Aden, la sud de Yemen. Noile atacuri au avut loc și după ce Casa Albă a declarat că încearcă să nu se ajungă la o escaladare.

"Tot ceea ce facem, tot ceea ce încercăm să facem este să prevenim orice escaladare ulterioară", a declarat vineri, pentru CNN, John Kirby, coordonator de comunicaţii strategice pentru Consiliul Naţional de Securitate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---