Externe

Forțele armate ruse au atacat orașul Odesa cu drone și rachete Kalibr

schedule 14 aug. 2023, 09:17

Forțele armate ruse au atacat orașul Odesa cu drone și rachete Kalibr
Clare Louise Jackson/Shutterstock

Rusia a lansat un atac cu drone și rachete asupra orașului ucrainean Odesa, în noaptea de duminică spre luni. În urma atacurilor, trei persoane au fost rănite.

Noi atacuri rusești asupra orașului Odesa

Forțele armate ruse au lansat noi atacuri cu drone și rachete asupra orașului ucrainean, Odesa, în noaptea de duminică spre luni. În urma atacurilor armate, trei persoane au fost rănite, a anunțat Comandamentului operațional Sud al Ucrainei. 

Potrivit autorităților ucrainene, forțele de apărare antiaeriană au neutralizat 15 drone și opt rachete Kalibr, care au fost lansate de pe mare. De asemenea, în urma atacurilor, a fost avariat un supermarket și un cămin al unei instituții de învățământ.

"Ca urmare a rachetelor lansate de inamic asupra centrului orașului Odesa, un cămin al unei instituții de învățământ și un supermarket au fost avariate de resturi", se arată în declarație forțelor ucrainene.

Trei angajați ai supermarketului au fost răniți și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Guvernatorul regiunii de la Marea Neagră a menționat că fragmente de rachete care au căzut în cele două clădiri au provocat incendii. Mai multe echipe de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările.

„Ferestrele clădirilor au fost aruncate în aer de valul exploziei”, a scris Oleh Kiper pe Telegram.

Odesa este cel mai mare port și bază navală din Ucraina. Orașul a fost de nenumărate ori atacat cu rachete și drone din momentul în care Moscova s-a retras luna trecută dintr-un acord susținut de ONU cu privire la transportul în siguranță al cerealelor din porturile ucrainene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---