Externe

A treia rundă de atacuri aeriene asupra Kievului în doar patru zile. „Toate rachetele şi dronele inamice au fost distruse”

schedule 04 mai 2023, 09:05

A treia rundă de atacuri aeriene asupra Kievului în doar patru zile. „Toate rachetele şi dronele inamice au fost distruse”
Serhii Yushkov/Shutterstock

Rusia nu obosește să distrugă capitala Ucrainei. În dimineața zilei de joi, forțele armate ruse au lansat din nou atacuri aeriene asupra Kievului. Administraţia de stat a oraşului Kiev susține că nu sunt victime sau „distrugeri ale infrastructurii sau a instalaţiilor rezidenţiale”.

Noi atacuri aeriene la Kiev. Nu au fost înregistrate victime

Pe parcursul a patru zile, forțele armate ruse au atacat Kiev deja de trei ori. Joi dimineața, ucrainenii s-au trezit în sunete de bubuituri și sirene de alertă. Numărul atacurilor s-a intensificat în luna mai asupra mai multor regiuni din Ucraina.

În dimineața zilei de joi, rușii au lansat noi atacuri aeriene în capitala Kiev.

"Un alt atac aerian la Kiev. Pentru capitală, este deja a treia din cele patru zile din mai! Oraşul nostru nu a mai simţit o intensitate atât de densă a atacurilor de la începutul acestui an! În această seară, agresorul a efectuat din nou un atac aerian complex asupra capitalei.”, a transmis Administraţia de stat a oraşului Kiev.

În Kiev, alarma a ținut mai bine de trei ore. Soldații ruși au folosit muniție și rachete de baraj de tip Shahed, cel mai probabil de tip balistic. Autoritățile au transmis că tipul de rachete utilizate de ruși va fi determinat numai după examinarea resturilor.

Nu există victime sau decese în urma atacului aerian

De asemenea, Administraţia de stat a oraşului Kiev a mai afirmat că toate rachetele și dronele inamice au fost doborâte cu succes. Potrivit primelor informații, din fericire nu s-au înregistrat victime sau decese.

„Conform informaţiilor preliminare, în spaţiul aerian al Kievului de către forţele noastre de apărare aeriană, toate rachetele şi UAV-urile inamice au fost distruse! Datele sunt în curs de verificare. Potrivit rapoartelor operaţionale, nu au existat victime în rândul populaţiei civile şi nicio distrugere a instalaţiilor rezidenţiale sau a infrastructurii".


Alarmele de raid aerian s-au auzit joi dimineața în regiunile din Kiev, Cernigău, Sumî, Poltava, Kirovohrad, Harkov, Nikolaiev, Odesa, Dnipro şi Zaporojie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---