Externe

Armistițiu Israel - Hamas, ziua 3. Israelul anunță că a primit o listă cu numele ostaticilor care urmează să fie eliberați duminică

schedule 26 nov. 2023, 09:56

Armistițiu Israel - Hamas, ziua 3. Israelul anunță că a primit o listă cu numele ostaticilor care urmează să fie eliberați duminică
Foto: HAITHAM IMAD/AGERPRES

Război Israel - Hamas, a treia zi de armistițiu. Noi eliberări de ostatici și de deținuți sunt așteptate în cursul zilei de duminică, a treia zi de încetare temporară a focului. Israelul a primit deja o listă cu numele celor răpiți de Hamas, a anunțat premierul israelian Benjamin Netanyahu. 

A treia zi a armistițiului temporar dintre Israel și Hamas

„Oficiali în domeniul securităţii verifică lista”, a spus duminică biroul lui Netanyahu într-o postare pe reţeaua X (fostă Twitter).
„În numele coordonatorului Israelului pentru ostatici şi persoane dispărute, generalul în retragere Gal Hirsch, informaţia a fost transmisă familiilor ostaticilor; cerem ca mass-media să de dovadă de precauţie”, a mai spus biroul.
„Informaţii suplimentare vor fi oferite dacă va fi necesar şi vă cerem să nu răspândiţi zvonuri şi informaţii neoficiale”, a mai spus biroul lui Netanyahu, care nu a precizat câţi ostatici vor fi eliberaţi duminică.

Hamas a eliberat vineri un prim grup de 24 de ostatici, dintre care 13 cetăţeni israelieni şi 11 cetăţeni străini. La rândul său, Israelul a eliberat un grup mai mare de prizonieri palestinieni din închisorile sale.

Sâmbătă, gruparea islamistă a eliberat un al doilea grup de 17 ostatici. La rândul lor, autorităţile israeliene au eliberat 39 de prizonieri palestinieni, şase femei şi 33 de copii, din două închisori, ca parte a acordului de schimb cu Hamas.

Hamas, acuzat că a încălcat acordul cu Israel 

Kibbuțul Be’eri, de unde au fost răpiți 12 din cei 13 ostatici israelieni eliberați sâmbătă, acuză gruparea islamistă Hamas că a încălcat termenii înțelegerii pentru că a eliberat o fată de 13 ani, Hila Rotem, fără mama ei, Raya, conform The Times of Israel. 

„Hila se întoarce acasă fără mama ei, Raya, care rămâne în captivitate. Hamas a încălcat în mod grosolan acordul și a separat mama și fiica. (…) Trei copii din două familii din kibbuț au fost rupți de singurul lor părinte rămas”, se precizează într-o declarație transmisă de kibbuț și citată de site-ul israelian de știri Walla. Alți doi copii, Noam Or, în vârstă de 17 ani, și sora sa de 13 ani, Alma, au fost eliberați sâmbătă fără tatăl lor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---