Externe

Administrația SUA solicită Israelului un plan de evacuare a civililor din Rafah și discuții la Washington

schedule 19 mar. 2024, 08:26

Administrația SUA solicită Israelului un plan de evacuare a civililor din Rafah și discuții la Washington
Foto: Shutterstock
Administrația Biden cere Israelului un plan de evacuare din Rafah și discută alternative la o ofensivă terestră, accentuând asistența umanitară.

Administrația președintelui Joe Biden a cerut Israelului să prezinte un plan "credibil" de evacuare a civililor din orașul Rafah, situat în sudul Fâșiei Gaza, înainte de a lansa o ofensivă militară în zonă. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, a exprimat îngrijorarea SUA față de situația umanitară din regiune și a îndemnat la intensificarea asistenței umanitare. De asemenea, a fost reafirmată susținerea pentru un armistițiu durabil între Israel și Hamas, cu condiția eliberării ostaticilor israelieni.

Președintele Biden a discutat cu premierul israelian Benjamin Netanyahu despre situația din Rafah și despre eforturile de intensificare a asistenței umanitare. În cadrul discuțiilor, Biden a subliniat că o ofensivă terestră majoră în Rafah ar fi o greșeală și a dispus ca o delegație israeliană să vină la Washington pentru a discuta această chestiune. Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a menționat că o astfel de operațiune ar putea duce la mai multe victime nevinovate și ar înrăutăți situația umanitară.

În contextul tensiunilor dintre Washington și Guvernul Israelului, discuțiile vizează și posibilitatea unei abordări alternative pentru a lovi Hamas fără o ofensivă terestră majoră. Sullivan așteaptă ca Israelul să se abțină de la orice operațiune în Rafah până când discuțiile vor avea loc la Washington.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
0.00020
USD
USD: 4.6109 RON
0.00470
GBP
GBP: 5.7827 RON
-0.00080
HUF
HUF: 1.2877 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5443 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0812 RON
0.00800
Convertor valutar

Rezultat: ---