Externe

Clarificări privind discursul lui Netanyahu în Congresul SUA

schedule 04 iun. 2024, 10:47

Clarificări privind discursul lui Netanyahu în Congresul SUA
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Descriere: Rapoarte inițiale despre un discurs al premierului Netanyahu în Congresul SUA sunt contrazise de biroul său, într-un context de tensiuni politice.

Informații contradictorii au apărut în legătură cu un posibil discurs al premierului israelian Benjamin Netanyahu în Congresul Statelor Unite. Inițial, surse media americane, inclusiv Punchbowl News și Politico, au raportat că Netanyahu urma să vorbească în fața Congresului pe data de 13 iunie, la invitația liderilor parlamentari republicani și democrați. Într-un comunicat de presă, Netanyahu a exprimat entuziasmul de a reprezenta Israelul și de a vorbi despre "războiul drept" al țării împotriva inamicilor săi.

Cu toate acestea, biroul lui Netanyahu a negat ulterior că data discursului a fost stabilită, menționând că 13 iunie nu va fi ziua aleasă, deoarece coincide cu sărbătorile evreiești. Această dezmințire vine într-un context în care relațiile dintre administrația Biden și premierul israelian sunt tensionate, în special datorită poziției SUA față de o posibilă ofensivă terestră la Rafah și amenințării de a opri livrările de arme către Israel.

Invitația adresată lui Netanyahu de către Congres a fost făcută într-un moment de tensiuni crescute, inclusiv amenințări cu mandate de arestare împotriva lui Netanyahu pentru presupuse crime împotriva umanității și recunoașterea statului Palestina de către trei țări europene. În plus, liderul majorității democrate din Senat, Chuck Schumer, a sugerat că guvernul Netanyahu nu mai corespunde nevoilor Israelului și a îndemnat la noi alegeri.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---