Politic Locale

Nicolae Ciucă: Klaus Iohannis nu își va scurta mandatul pentru o poziție europeană

schedule 05 mar. 2024, 08:30

Nicolae Ciucă: Klaus Iohannis nu își va scurta mandatul pentru o poziție europeană
LCV / Shutterstock
Nicolae Ciucă respinge zvonurile despre plecarea prematură a președintelui Iohannis pentru o funcție UE/NATO.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a adus clarificări în legătură cu zvonurile privind posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să își încheie prematur mandatul pentru a ocupa o funcție înaltă la nivelul Uniunii Europene sau al NATO. Într-o declarație recentă, Ciucă a subliniat că, bazându-se pe cunoașterea sa despre președinte, nu anticipează o astfel de decizie din partea lui Iohannis.

În contextul speculațiilor, Ciucă a menționat că nu există o suprapunere a calendarului pentru intrarea în funcțiune a pozițiilor europene relevante și că este prematur să se discute despre acest subiect înainte de a se cunoaște rezultatele europarlamentarelor și scorurile familiilor politice implicate. El a accentuat că, în eventualitatea unei astfel de oportunități pentru România, acest lucru ar trebui să fie considerat un motiv de mândrie și recunoaștere a relevanței țării în cadrul UE.

De asemenea, Ciucă a precizat că nu au avut loc discuții cu președintele Iohannis despre perspectiva ocupării unei astfel de funcții, fie că este vorba despre o poziție la UE sau la NATO. El a subliniat că România și țările din Est merită să dobândească o astfel de funcție, având în vedere că reprezintă un număr semnificativ de cetățeni la nivel european.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---