Externe

Negocieri pentru armistițiu între Israel și Hamas se vor relua la Cairo

schedule 31 mar. 2024, 06:55

Negocieri pentru armistițiu între Israel și Hamas se vor relua la Cairo
https://pixabay.com/photos/flag-israeli-israel-symbol-186476/
Israel și Hamas vor relua negocierile de pace la Cairo duminică, pentru a pune capăt conflictului din Gaza.

Negocierile pentru un armistițiu între Israel și Hamas sunt programate să se reia duminică la Cairo, într-o nouă încercare de a pune capăt conflictului care durează de aproape șase luni în Fâșia Gaza. Anunțul a fost făcut de televiziunea egipteană Al Qahera News TV, care a citat o sursă din domeniul securității.

Un oficial israelian a confirmat pentru Reuters că Israelul va trimite o delegație la Cairo pentru negocieri. Pe de altă parte, un oficial Hamas a menționat că grupul va aștepta să afle rezultatul discuțiilor dintre Israel și mediatorii egipteni înainte de a lua o decizie.

Discuțiile dintre cele două părți au fost intensificate, cu medierea Qatarului și a Egiptului, și vizează o suspendare de șase săptămâni a ofensivei israeliene în schimbul eliberării a 40 dintre cei 130 de ostatici deținuți de Hamas. Gruparea militantă palestiniană dorește ca acordul să includă încetarea luptelor și retragerea forțelor israeliene, o cerință pe care Israelul a refuzat-o, insistând că va continua demersurile pentru dezmembrarea capacităților administrative și militare ale Hamas.

De asemenea, Hamas solicită permisiunea pentru ca sutele de mii de palestinieni care au fugit din orașul Gaza și zonele învecinate să se poată întoarce în nord. Un oficial israelian a indicat că țara sa este deschisă la discuții pentru a permite întoarcerea unui număr limitat dintre cei strămutați. Conform autorităților sanitare din teritoriu, peste 32.000 de palestinieni au fost uciși în timpul ofensivei militare israeliene în Fâșia Gaza începând cu 7 octombrie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---