Externe

Hamas îl consideră pe Joe Biden „în întregime responsabil” pentru operațiunea israeliană de la spitalul Al-Shifa din Gaza

schedule 15 nov. 2023, 08:02

Hamas îl consideră pe Joe Biden „în întregime responsabil” pentru operațiunea israeliană de la spitalul Al-Shifa din Gaza
Foto: AL DRAGO POOL/AGERPRES

Gruparea palestiniană Hamas l-a acuzat miercuri pe președintele american Joe Biden că este „în întregime responsabil” pentru operațiunea israeliană în desfășurare la spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza. 

Război Israel - Hamas/Hamas îl consideră pe Biden „în întregime responsabil” pentru operațiunea israeliană de la spitalul Al-Shifa

„Considerăm ocupaţia (israeliană) şi pe preşedintele Biden pe deplin responsabili pentru atacul asupra complexului medical Al-Shifa” de către armata israeliană, a declarat Hamas într-un comunicat în limba arabă. 

Israelul desfășoară o operațiune ce vizează spitalul Al-Shifa din Gaza

Armata israeliană a declarat că forțele sale desfășoară o operațiune, miercuri, împotriva Hamas, în cel mai mare spital din Fâșia Gaza, Al-Shifa, scrie Reuters, citat de Agerpres

Într-o declaraţie, armata israeliană a comunicat următoarele:„Pe baza informaţiilor secrete şi a unei necesităţi operaţionale, forţele IDF efectuează o operaţiune precisă şi ţintită împotriva Hamas într-o anumită zonă a Spitalului Al-Shifa”.

Armata a spus: „Forţele IDF includ echipe medicale şi vorbitori de limba arabă, care au urmat un antrenament specific pentru a se pregăti pentru acest mediu complex şi sensibil, cu intenţia ca civilii să nu fie afectaţi”.

Forţele israeliene au înconjurat Al Shifa, cel mai mare spital din Gaza, după ce au purtat lupte aprige de stradă cu luptătorii Hamas pe care îi acuză că au un post de comandă sub complex. SUA au citat marţi informaţiile care susţin afirmaţia Israelului, dar pe care Hamas le neagă.

Hamas susține că acuzațiile SUA dau „undă verde pentru noi masacre” asupra spitalelor

Hamas a respins, marți, acuzațiile SUA conform cărora folosește unitățile medicale din Fâșia Gaza pentru operațiuni militare, considerând aceste replici drept „undă verde” pentru ca Israelul „să comită noi masacre”. 

„Aceste declaraţii dau undă verde ocupaţiei israeliene să comită noi masacre brutale care vizează spitalele, cu scopul de a distruge sistemul de sănătate din Gaza”, a reacţionat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat în care „condamnă şi respinge acuzaţiile americane”.
„Statele Unite sunt direct responsabile pentru că permit războiul genocidar al Israelului împotriva Gazei”, a adăugat Hamas într-un comunicat în limba engleză.

SUA au acuzat, marți seară, Hamas și gruparea palestiniană Jihad Islamic de faptul că folosesc „un centru de comandă și control de la spitalul Al-Shifa”, în cuvintele lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe.

„Este o crimă de război”, a spus Kirby într-un interviu.

Hamas neagă în continuare acuzațiile că ar folosi spitalele din Gaza pentru operațiunile sale militare. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---