Externe

Liderul Hamas, Saleh al-Arouri, a fost asasinat în urma unor explozii din Beirut

schedule 03 ian. 2024, 11:35

Liderul Hamas, Saleh al-Arouri, a fost asasinat în urma unor explozii din Beirut
Anas-Mohammed / Shutterstock

Liderul numărul doi al grupării teroriste Hamas, Saleh al-Arouri, a fost omorât în urma unei explozii de la periferia Beirutului.

Liderul Hamas a fost ucis la Beirut

Saleh al-Arouri a fost șeful adjunct la biroul politic al organizației și numărul doi în gruparea Hamas. În urma unui atac israelian, liderul Hamas a fost asasinat. Jurnaliștii britanici au confirmat moartea acestuia. Saleh al-Arouri era cunoscut pentru implicarea sa în afacerile militare ale Hamas.

Explozia a avut loc într-o suburbie din sudul capitalei Libanului și avea drept țintă biroul Hamas.

Saleh al-Arouri, era un important lider politic și militar palestinian pe care Israelul îl considera unul dintre principalii fondatori ai Brigăzilor Al-Qassam, aripa militară a Hamas, în Cisiordania ocupată.

Presa oficială de stat libaneză a transmis că numărul morților în urma exploziei de marți din Beirut a ajuns la șase persoane. În urma atacului din Beirut, palestinienii din Hamas au anunțat că vor intensifica atacurile pe toate fronturile.

Hamas a transmis că moartea lui Saleh al-Arouri este ”o provocare pentru țările arabe și islamice așa că forțele de rezistență vor lovi ținte israeliene peste tot”. În Palestina a fost declarat doliu național și grevă generală. Musulmanii au ieșit pe străzile orașului Ramallah din Cisiordania și au cerut răzbunare pentru uciderea lui Arrouri. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---