Externe Politic

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, răspunde criticilor Papei Francisc și anunță discuții cu Emmanuel Macron

schedule 11 mar. 2024, 10:28

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, răspunde criticilor Papei Francisc și anunță discuții cu Emmanuel Macron
Review News / Shutterstock
Zelenski răspunde ferm Papei, subliniind rolul liderilor spirituali în conflict și discută securitatea cu Macron, menționând succesul contra dronelor iraniene.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit o replică fermă Papei Francisc, care a sugerat recent că Ucraina ar trebui să negocieze pacea și să ridice "steagul alb". Într-un discurs video adresat națiunii, Zelenski a subliniat că adevărații lideri spirituali sunt cei care se află în prima linie, alături de oamenii care luptă și suferă, nu cei care încearcă să medieze de la distanță. Președintele ucrainean a mulțumit tuturor capelanilor și celor care sprijină Ucraina cu acțiuni și rugăciuni, menționând că biserica adevărată este cea care stă alături de oameni, nu la 2.500 de kilometri distanță.

În plus, Zelenski a anunțat că a avut o conversație de peste o oră cu președintele francez, Emmanuel Macron, discutând despre sprijinul militar și despre o viitoare întâlnire în Ucraina. Acest dialog vine în contextul unui acord bilateral de securitate semnat recent între Ucraina și Franța, care include noi sisteme de apărare aeriană pentru a contracara atacurile cu drone.

Zelenski a mai menționat că forțele aeriene ucrainene au reușit să doboare un număr semnificativ de drone iraniene folosite de Rusia și a sugerat că Ucraina va continua să efectueze atacuri asupra obiectivelor din teritoriul rusesc. În încheiere, președintele ucrainean a făcut referire la începutul lunii sfinte a Ramadanului, exprimând speranța că această perioadă va aduce mai aproape o pace corectă și echitabilă pentru toate popoarele afectate de război.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---