Politic Externe

Zelenski va participa la summit-ul G7 din Japonia. Oficialul ucrainean va vizita și Hiroshima

schedule 19 mai 2023, 14:13

Zelenski va participa la summit-ul G7 din Japonia. Oficialul ucrainean va vizita și Hiroshima
Dmytro Larin / Shutterstock

Volodimir Zelenski va participa la summit-ul G7 care va avea loc în Japonia. Oficialul ucrainean va zbura cu un avion militar american spre Japonia după o escală în Arabia Saudită.

Zelenski va lua parte la summit-ul G7 din Japonia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski efectua o vizită la Hiroshima, în Japonia, pentru a participa la summit-ul liderilor Grupului celor Șapte. Un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA nu a acceptat să comenteze informația.

Anterior, oficialii japonezi au declarat că Volodimir Zelenski se va alătura restul liderilor în online. Vizita la Hiroshima, locul în care a avut loc primul atac nuclear în urmă cu 78 de ani, este o vizită simbolică, în condițiile în care președintele rus, Vladimir Putin, a lansat de nenumărate ori amenințări că va folosi arme atomice în Ucraina.

Liderii G-7 vor discuta despre alte soluții de răspuns la amenințările și provocările Rusiei, în cadrul reuniunilor care au început vineri.

Germania a anunțat cel mai mare pachet de ajutor pentru Ucraina

Sancțiunile care au fost aplicate pentru Rusia de mai multe state europene de la începutul invaziei în Ucraina au dus la reducerea creșterii economice, însă nu au reușit să împiedice asaltul militar al lui Putin asupra Ucrainei. Pe lângă toate acestea, economia Rusiei a fost susținută de exporturile de produse de bază și de energie către țări din afara G-7.

Săptămâna trecută, Zelenski a efectuat un turneu prin capitalele europene pentru a cere livrări suplimentare cu arme. În timpul călătoriei sale la Berlin, Germania a anunțat cel mai mare pachet de ajutor de până acum. De asemenea, premierul britanic Rishi Sunak a promis sprijin pentru o coaliție că va ajuta la furnizarea avioanelor de luptă de fabricație occidentală pentru Ucraina.

Momentan nu se știe dacă președintele american Joe Biden va semna pentru ca SUA să trimită avioane americane. Chiar dacă Ucraina a solicitat avioane de luptă mai avansate încă din primele zile de război, guvernele occidentale au fost contra cererilor din cauza grijilor legate de riscul de escaladare a tensiunilor cu Moscova.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---