Politic Externe

Zelenski participă la Summitul european din Republica Moldova. „Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO”

schedule 01 iun. 2023, 15:35

Zelenski participă la Summitul european din Republica Moldova. „Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO”
Review News / Shutterstock

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns, joi, în Republica Moldova, acolo unde are loc summitul european. Liderul de la Kiev a declarat că Ucraina este gata să facă parte din alianța militară NATO și că așteaptă ca UE să fie pregătit pentru a primi Ucraina în familia sa.

Zelenski, prezent la Summitul Comunității Politice Europene

Prezența liderului de la Kiev a fost ținută în secret până în ultima clipă, din motive de securitate. Într-un final, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a făcut apariția la ceremonia de început a Summitului Comunității Politice Europene, care este găzduit de Republica Moldova.

Acesta a salutat-o călduros pe gazda principală a evenimentului, președinta Moldovei Maia Sandu, care i-a întâmpinat pe toți liderii europeni pe domeniul Castelului Mimi din localitatea Bulcoaca.

Liderul de la Kiev a declarat că este gata ca Ucraina să adere și să fie primită în Uniunea Europeană. Scopul acestui eveniment este de a arăta sprijinul pentru ambele țări, în timp ce Kievul se pregătește să lanseze o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

„Susținem Moldova și poporul său care se integrează în UE. Ați sprijinit poporul nostru, refugiații noștri care au fugit în primele zile ale războiului, și nu vom uita niciodată acest lucru", a declarat Zelenski, stând alături de președintele moldovean Maia Sandu.

De asemenea, Zelenski are mari speranțe că țara sa va fi acceptată în UE și NATO.

„Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO", a mai spus el.

Summitul Comunităţii Politice Europene are loc în Republica Moldova

Zi importantă pentru Republica Moldova. Țara vecină va găzdui joi unul dintre cele mai importante evenimente din istoria sa. În jur de 50 de lideri europeni, printre care și președintele Klaus Iohannis, se vor reuni pentru al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, un for de discuţii care a fost creat anul trecut după declanșarea războiului din Ucraina.

Deasupra teritoriului unde se va desfășura summitul european vor supraveghea avioanele Sistemului NATO de avertizare şi control aerian (AWACS), până vineri, potrivit unui comunicat al Alianței.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---