Politic Externe

Zelenski, gata de contraofensivă: „Ucraina este pregătită. Credem cu tărie că vom reuși”

schedule 03 iun. 2023, 17:57

Zelenski, gata de contraofensivă: „Ucraina este pregătită. Credem cu tărie că vom reuși”
Review News / Shutterstock

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în cadrul unui interviu că Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva pentru a recuceri teritoriul ocupat de Rusia.

Ucraina este gata de marea contraofensivă. Ce spune Zelenski

Președintele Zelenski susține că Ucraina este gata de contraofensiva mult așteptată pentru a-și recupera teritoriul ocupat de Rusia.

„Credem cu tărie că vom reuși. Nu știu cât timp va dura. Ca să fiu sincer, poate să aibă loc într-o mulțime de moduri, complet diferite. Dar o vom face și suntem pregătiți", a declarat Zelenski.

Autoritățile de la Kiev susțin că această contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va duce la modificarea dinamicii războiului care a început în data de 24 februarie 2022, când Rusia a invadat Ucraina.

Luna trecută, Zelenski a spus că Ucraina trebuie să aștepte să sosească mai multe vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. Oficialul a făcut presiuni diplomatice cu scopul de a menține sprijinul occidental și a solicitat și mai mult ajutor militar și arme, argumentând că este esențial pentru ca Ucraina să reușească să își ducă planurile la bun sfârșit.

Rusia a reușit că pună stăpânire pe o mare parte din teritoriul ucrainean în est, sud și sud-est. În ultima perioadă, Ucraina și-a intensificat loviturile asupra depozitelor de muniții și a rutelor logistice rusești.

Zelenski, prezent la Summitul Comunității Politice Europene

Prezența liderului de la Kiev a fost ținută în secret până în ultima clipă, din motive de securitate. Într-un final, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a făcut apariția la ceremonia de început a Summitului Comunității Politice Europene, care este găzduit de Republica Moldova.

„Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO", a mai spus el.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---