Știri externe

Noi atacuri asupra Israelului. Teroriștii din Gaza au lansat zeci de rachete

schedule 27 oct. 2023, 09:10

Noi atacuri asupra Israelului. Teroriștii din Gaza au lansat zeci de rachete
Oren Ravid/Shutterstock

Un nou atac asupra Israelului din partea teroriștilor Hamas, noaptea trecută. Zeci de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Tel Aviv.

Noi atacuri cu rachete asupra Israelului

Teroriștii Hamas au lansat, noaptea trecută, un nou atac cu rachete asupra Israelului. Sistemul Iron Dome a reușit să distrugă o mare parte dintre rachetele lansate de Hamas, însă totuși una dintre rachete, una palestiniană, a căzut lângă o autostradă din orașul Rehovot, din centrul țării. În urma exploziei, un stâlp de electricitate a luat foc. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma atacurilor.

Totodată, forțele armatei israeliene au organizat un nou atac în Cisiordania, unde peste 100 de blindate au intrat în orașul Jenin, un fief al teroriștilor Hamas. Între cele două tabere au fost lansate mai multe schimburi de focuri. Israelienii au atacat mai multe clădiri în care se ascundeau teroriștii Hamas.

Armata israeliană continuă să pregătească o invazie în Gaza. Forțele aeriene din Israel au lovit o tabără de refugiați din sudul Fâșiei Gaza și au distrus mai mult de opt case, care aparțineau familiei Abu Shammala. În urma loviturilor, cel puțin 15 persoane au decedat, iar mai mulți au fost răniți.

În urma acestui atac, Hamas a anunțat că războiul nu a început încă, dar dacă Israelul va va ataca Gaza, va suferi o înfrângere dureroasă. De asemenea, gruparea îi îndeamnă pe oamenii din întreaga lume să protesteze până duminică pentru a deschide frontiera cu Egiptul.

Gruparea teroristă îi sfătuiește pe protestatari să se unească sub sloganul „Deschideți trecerea Rfah”, dar și ”Opriți războiul genocid din Gaza”.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---