Social

Tragedia de la 2 Mai. Vlad Pascu riscă închisoare pe viață: cerere de reîncadrare a faptei din ucidere din culpă în omor calificat

schedule 08 sept. 2023, 07:49

Tragedia de la 2 Mai. Vlad Pascu riscă închisoare pe viață: cerere de reîncadrare a faptei din ucidere din culpă în omor calificat
Foto: Instagram

Vlad Pascu riscă închisoare pe viață, după ce avocatul Adrian Cuculis a cerut Parchetului reîncadrarea faptei sale din ucidere din culpă în omor calificat. În data de 19 august 2023, la 2 Mai, tânărul s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de tineri. Doi dintre ei au murit. 

Vlad Pascu, șofer care a provocat tragedia de la 2 Mai, riscă închisoare pe viață

„În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

În acest caz, Vlad Pascu riscă închisoare pe viață. În data de 19 august 2023, el s-a urcat drogat la volan și a lovit cu mașina un grup de tineri, doi dintre ei ( Sebastian, 21 de ani, și Roberta, 20 de ani) pierzându-și viața.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia continuă cercetările în dosarul privind tragedia rutieră din localitatea 2 Mai. 

În urma acestui accident, Matei Vlad Pascu, din București, a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia. Tânărul de 19 ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Părinții lui Vlad Pascu l-au abandonat în închisoare

După accident, părinții lui Vlad Pascu nu l-au vizitat niciodată în arest, ba chiar s-au făcut nevăzuți. Tatăl său, Mihai Pascu, a plecat din țară, chiar prin vama de la 2 Mai, cu destinația Olanda. Mama lui, Miruna Pascu, s-a mutat într-unul dintre apartamentele cumpărate recent și nu mai merge nici la firmă, conducându-și afacerea de acasă. 

Tragedia de la 2 Mai putea fi evitată

Chiar dacă a fost oprit în trafic și asupra lui au fost descoperite droguri înainte de accident, Vlad Pascu a fost lăsat liber și nu a fost testat de polițiști. După tragedie, oamenii legii au fost trimiși pe străzi, inclusiv în Vama Veche. A doua zi, la câteva sute de metri de locul unde a oprit șoferul vinovat, a fost tras pe dreapta nepotul de 22 de ani al comisarului șef Marin Dincă, adjunctul Poliției Constanța. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---