Social

Operațiunea Hidra: percheziții de amploare în dosarul 2 Mai. Descinderi la prietenii lui Vlad Pascu

schedule 14 sept. 2023, 09:07

Operațiunea Hidra: percheziții de amploare în dosarul 2 Mai. Descinderi la prietenii lui Vlad Pascu
Foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

În aceste momente, se desfășoară percheziții de amploare la domiciliul lui Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat și a omorât apoi doi studenți în stațiunea 2 Mai. Alte 10 percheziții, în cadrul „Operațiunii Hidra”, au loc la casele altor tineri, bănuiți că vindeau droguri pe litoral și în cluburi de lux din București și Constanța. 

Operațiunea Hidra: Percheziţii ale DIICOT la 11 domicilii ale unor tineri de bani gata. Cazul, legat de cel al lui Vlad Pascu, protagonistul tragediei din 2 Mai

Procurorii DIICOT au efectuat în această dimineaţă 11 percheziții domiciliare, în municipiul București, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, cât și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

„Operațiunea Hidra”, derulată în această dimineață, vizează tinerii proveniți din familii cu mari posibilități financiare, care și-au desfășurat activitatea în București și în stațiunile de pe litoralul românesc, în timpul sezonului estival. 

Din cercetări reiese că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate exstasy, MDMA, cocaină și alte droguri sintetice, în diverse locații. Majoritatea clienților drogurilor comercializate de ei sunt consumatori constanți, persoane cu potențial material ridicat, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Percheziții la casa lui Vlad Pascu și în domiciliile prietenilor săi 

Perchezițiile de astăzi sunt, pe o parte la prietenii cu care Vlad Pascu era la mare, cât și la distribuitorul lor, iar pe de alta la mama inculpatului în cazul tragediei de la 2 Mai, care ar fi săvârșit infracțiuni contra înfăptuirii justiției și ar fi încercat să șantajeze martori în cauza pe droguri în care e vizat fiul ei, potrivit surselor Observator.

Unul dintre suspecți este o persoană apropiată de Vlad Pascu, dintre ale cărui legături infracționale fac parte și persoane consumatoare de droguri și implicate în mod frecvent în activități infracționale ce țin de punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc: trei tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani se află în cercul infracțional extins din care face parte și Vlad Pascu. 

Cei patru au fost văzuți împreună, alături și de alte persoane, în Constanța, în noaptea de 18-19 august 2023. Ei erau cazați la aceeași unitate de cazare și există probabilitatea să fi consumat împreună substanțe stupefiante, în aceleași împrejurări, anterior producerii accidentului din dimineața de 19 august 2023, soldat cu două victime.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---