Social

Familia lui Vlad Pascu s-a reunit la DIICOT. Cum a încercat mama să-și scape fiul de pușcărie și ce au găsit anchetatorii în casa tatălui

schedule 15 sept. 2023, 09:27

Familia lui Vlad Pascu s-a reunit la DIICOT. Cum a încercat mama să-și scape fiul de pușcărie și ce au găsit anchetatorii în casa tatălui
Foto: Captura video Observator

Vlad Pascu, şoferul drogat din 2 Mai, a declanșat „Operațiunea Hidra”. Părinții, amicii cu care se droga și dealerii lui au ajuns cu toții la audieri, iar casele lor au fost scotocite de anchetatori. Cazul este tot mai șocant de la zi la zi. Mama inculpatului a fost reținută după ce i-ar fi șantajat și amenințat prietenii fiului, în încercarea de a-și scăpa de pușcărie copilul, în dosarul legat de posesie de droguri. Și tatăl tânărului are acum probleme cu legea. Acesta a fost plasat sub control judiciar, după ce în casa acestuia au fost găsite cartușe pe care nu avea dreptul să le dețină. Pe de altă parte, Poliția Rutieră s-a sesizat și a deschis o anchetă, după ce bărbatul a intrat cu scuterul într-un grup de jurnaliști când a plecat de la audieri. 

Tatăl lui Vlad Pascu, plasat sub control judiciar, iar mama reținută pentru că a încercat să influenţeze declaraţiile martorilor

Mama lui Vlad Pascu a fost reținută joi seară, după mai mult de 9 ore de audieri în cadrul „Operațiunii Hidra”. Femeia este acuzată că ar fi încercat să îi șantajeze și chiar i-a amenințat pe amicii fiului ei, martori în dosar. 

Surse din anchetă, citate de Observator, spun că Miruna Pascu știa că fiul se droghează și, mai mult, îl aproviziona cu xanax și alte medicamente asemănătoare.

Foto: Captura video Observator

Întreaga familie Pascu s-a reunit, joi, în fața procurorilor DIICOT după ce la audieri a fost adus și tatăl lui Vlad. Bărbatul a venit pe scuter, zâmbind.

A plecat însă cu o altă stare, fiind plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce polițiștii au găsit în casa sa mai multe cartușe depozitate necorespunzător. 

La plecarea de la sediul DIICOT, Mihai Pascu a făcut un gest șocant: a dat cu scuterul peste jurnaliști, apoi și-a continuat plimbarea prin oraș. 

Foto: Captura video Euronews

Poliția Capitalei s-a autosesizat în urma incidentului, iar acum bărbatul este cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 

Vlad Pascu: „Nu pot să dau timpul înapoi!”

La aproape o lună de când s-a urcat drogat la volan şi a ucis doi tineri în 2 Mai, Vlad Pascu a dat primele declarații despre tragedie. După audieri, s-a întors în Constanța, unde se află în continuare sub arest preventiv. 

„Îmi pare rău pentru cele întâmplate. Nu pot să dau timpul înapoi! Îmi asum...Îmi pare foarte rău și nu am ce să spun”, a spus Vlad Pascu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---