Social

Droguri la doar 10 lei, vândute în Capitală. Percheziții DIICOT în București și Ilfov

schedule 04 oct. 2023, 12:33

Droguri la doar 10 lei, vândute în Capitală. Percheziții DIICOT în București și Ilfov
Ground Picture/Shutterstock

Procurorii și polițiștii DIICOT au efectuat percheziții în București și în județul Ilfov, la mai multe persoane care erau suspectate că vând un nou drog în zonele din centrul Capitalei.

Un nou drog se vinde în București. DIICOT a început perchezițiile

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut zece percheziții domiciliare în București și în județul Ilfov într-un dosar de efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe psiho active.

20 de persoane vor fi aduse la audieri. Acestea sunt cercetate în același dosar, după ce s-a descoperit că pe piață a fost pus în vânzare un nou drog denumit Alpha-PHiP - substanţă psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice. Drogul respectiv era vândul la doar 10 lei pentru o doză.

"La data de 04.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și pe raza județului Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.
S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, mai mulți suspecți, au vândut în mod repetat, diferite cantități de substanțe psihoactive (Alpha-PHiP substanță psihoactivă nouă, din clasa catinonelor sintetice), cu prețul de aproximativ 10 lei pentru o doză.", potrivit DIICOT.

Oamenii legii susțin că interacțiunile dintre dealeri și consumatori ar fi avut loc preponderent stradal, în zone din centrul Capitalei.

„La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”, a mai precizat DIICOT.

Procurorii au menționat că suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție", a subliniat DIICOT.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---