Externe Locale

Inspecția Judiciară anchetează cazul judecătoarei din Mangalia Implicată în procesul lui Vlad Pascu

schedule 23 feb. 2024, 13:25

Inspecția Judiciară anchetează cazul judecătoarei din Mangalia Implicată în procesul lui Vlad Pascu
Tudor Cârstoiu/Facebook
Judecătoarea Ancuța Popoviciu e anchetată disciplinar după ce a întrebat în sala de judecată despre un student decedat, stârnind consternare.

Inspecția Judiciară a demarat o anchetă disciplinară în cazul Ancuței Ioana Popoviciu, judecătoarea din Mangalia care se ocupă de procesul lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani acuzat de ucidere din culpă în urma unui accident rutier. Sesizarea a venit în urma unui incident petrecut în sala de judecată, unde judecătoarea a întrebat dacă este prezent unul dintre studenții decedați în accident, Sebastian Olariu, provocând astfel consternare în rândul celor prezenți.

Incidentul a avut loc la primul termen al procesului, când judecătoarea a strigat numele tânărului decedat, moment în care părinții acestuia, aflați în sală, au izbucnit în plâns. Confuzia creată a fost clarificată de vocile celor prezenți care au informat-o pe judecătoare despre decesul victimelor.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu, care activează la Judecătoria Mangalia din anul 2022, este acum subiectul unei anchete disciplinare ce va stabili dacă aceasta a încălcat normele de conduită profesională. Anterior, în mai 2023, judecătoarea a fost sancționată cu un avertisment de către CSM pentru executarea funcției cu gravă neglijență.

Vlad Pascu, inculpatul în cazul tragicului accident de la 2 Mai, este acuzat de mai multe infracțiuni, inclusiv ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. Procesul a fost amânat pentru data de 14 martie, iar Pascu rămâne în continuare în arest preventiv, după ce Tribunalul Constanța i-a respins cererea de transfer în arest la domiciliu.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---