Locale

Vlad Pascu, în arest preventiv după accidentul mortal de la 2 Mai

schedule 27 feb. 2024, 13:25

Vlad Pascu, în arest preventiv după accidentul mortal de la 2 Mai
Foto: Captura video Observator
Vlad Pascu, implicat într-un accident fatal, rămâne în arest preventiv după respingerea contestației de Tribunalul Constanța. Decizia este definitivă.

Vlad Pascu, tânărul implicat în accidentul rutier de la 2 Mai, rămâne în arest preventiv, după ce Tribunalul Constanța a respins contestația sa. Decizia este definitivă și a fost pronunțată în cadrul unei ședințe publice, fapt care înseamnă că Pascu va continua să își petreacă timpul în spatele gratiilor.

În august 2023, Vlad Pascu a fost implicat într-un tragic accident pe DN 39, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți. Pascu, care se afla sub influența substanțelor interzise, a fugit de la locul accidentului și a fost ulterior găsit de autorități în Vama Veche.

Pe parcursul procesului, Pascu a încercat să justifice neașteptarea unor pietoni pe drumul național și a cerut schimbarea măsurii arestului preventiv cu arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrierii la facultate. În ciuda acestor declarații, solicitările sale au fost respinse de Judecătoria Mangalia și de Tribunalul Constanța.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Într-un dosar separat, el, alături de părinții săi, a fost acuzat de trafic de droguri și alte infracțiuni.

Incidentul a atras atenția publică asupra problemelor legate de consumul de droguri și siguranța traficului rutier. De asemenea, a generat discuții despre eficiența sistemului judiciar, în special după ce un judecător a cerut buletinul unuia dintre tinerii morți în accident, neștiind că acesta decedase, fapt ce a dus la o sesizare din oficiu a Inspecției Judiciare.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---