Locale

Ministrul Justiției dispune verificări la Penitenciarul Poarta Albă în cazul lui Vlad Pascu

schedule 28 feb. 2024, 13:25

Ministrul Justiției dispune verificări la Penitenciarul Poarta Albă în cazul lui Vlad Pascu
Foto: Instagram
Ministrul Justiției dispune verificarea la Penitenciarul Poarta Albă privind tratamentul aplicat lui Vlad Pascu, acuzat de accident mortal.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat trimiterea Corpului de Control al ministerului la Penitenciarul Poarta Albă pentru a verifica respectarea normelor legale în cazul lui Vlad Pascu, tânărul arestat preventiv după ce a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai. Incidentele survenite în timpul transferului lui Pascu la Judecătoria Mangalia au stârnit discuții în spațiul public și acuzații la adresa polițiștilor de penitenciar.

Conform declarațiilor ministrului, există standarde europene care impun protejarea imaginii și anonimatului deținuților atunci când sunt mutați în afara penitenciarului. În lumina acestor standarde și a sensibilității cazului, Gorghiu a subliniat necesitatea unei investigații pentru a clarifica orice suspiciune de încălcare a legii.

Vlad Pascu, în vârstă de 20 de ani, a fost reținut în august 2023 după ce a lovit cu mașina un grup de tineri, rezultând în moartea a doi dintre ei. Expertiza a indicat că era sub influența substanțelor interzise și a condus cu o viteză de peste 100 km/h. Pascu a fost trimis în judecată pentru multiple acuzații, inclusiv ucidere din culpă și trafic de droguri.

Decizia ministrului vine în urma unor evenimente care au ridicat întrebări despre conduita forțelor de ordine și a personalului penitenciarului în gestionarea cazului lui Pascu. Rezultatele controlului sunt așteptate cu interes, ministrul asigurând că va monitoriza cu atenție desfășurarea anchetei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---