Social

Vlad Pascu, supus procedurii disciplinare după un interviu telefonic din închisoare

schedule 11 apr. 2024, 15:13

Vlad Pascu, supus procedurii disciplinare după un interviu telefonic din închisoare
Foto: Instagram
Vlad Pascu, deținut pentru accident mortal, riscă sancțiuni după un interviu neautorizat dat prin telefon, intermediat de tatăl său.

Vlad Pascu, deținut în Penitenciarul Poarta Albă și implicat într-un accident mortal la 2 Mai, este supus unei proceduri disciplinare după ce a acordat un interviu telefonic. În cadrul conversației, Pascu și-a exprimat remușcările și dorința de a-și schimba viața. Interviul a fost intermediat de tatăl său și difuzat pe o rețea de socializare.

Conform legislației în vigoare, deținuții pot comunica cu exteriorul doar în condițiile stabilite de reglementări, iar pentru acordarea unui interviu este necesar acordul procurorului de caz sau al instanței. Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin, a subliniat că Vlad Pascu avea permisiunea de a vorbi cu tatăl său, dar nu și pentru a acorda un interviu.

Nicoleta Bărăitaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, a declarat că în urma procedurii disciplinare, Pascu ar putea fi sancționat cu avertisment sau cu interzicerea unor drepturi, cum ar fi dreptul la vizite, primirea de pachete sau efectuarea de cumpărături în penitenciar, pentru o perioadă de până la trei luni.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din august 2023, după ce a fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul a doi tineri. A fost trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni, inclusiv ucidere din culpă, iar dosarul său este în curs de soluționare la Judecătoria Mangalia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---