Locale

Câți ani ar putea sta la închisoare Vlad Pascu. E judecat pentru omor și trafic de droguri

schedule 12 oct. 2023, 07:48

Câți ani ar putea sta la închisoare Vlad Pascu. E judecat pentru omor și trafic de droguri
Foto: Captura Observator News

Vlad Pascu, şoferul de 19 ani care a condus drogat şi a omorât doi tineri în accidentul din staţiunea 2 Mai, a fost trimis în judecată. Este al doilea dosar făcut de procurori, după cel legat de trafic de droguri, în care tânărul este acuzat alături de părinți. Câți ani de închisoare îi pot aduce lui Vlad Pascu faptele sale? De ce pedeapsa va fi cu executare? 

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența drogurilor și fugă de la locul accidentului. Faptele îi pot aduce peste 10 ani de închisoare cu executare. 

Cu executare pentru că acțiunile sale intră sub incidența legii „Anastasia”, cea care nu permite șoferilor drogați, care comit accidente mortale, să primească pedepse cu suspendare. 

Și părinții inculpatului sunt cercetați într-un alt dosar deja trimis în judecată, cel pentru trafic de droguri. Tatăl este cercetat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar mama se află în arest pentru că ar fi încercat să influențeze declarațiile unor martori.

Vlad Pascu a fost arestat în data de 20 august, după accidentul produs în apropiere de stațiunea 2 Mai, unde a lovit cu mașina un grup de 8 tineri, omorând doi. Expertiza tehnică a arătat că circula cu 102 kilometri pe oră și făcea slalom pe șosea înainte de tragedie. 

Astăzi, inculpatul va fi adus în fața judecătorilor pentru prelungirea măsurii arestului preventiv. Avocații vor cere schimbarea măsurii cu arest la domiciliu. 

Cele mai recente imagini de la locul accidentului au dat peste cap apărarea șoferului

Filmarea arată că mașina condusă de Vlad Pascu venea cu viteză dinspre Vama Veche. El nu pare să fi dat niciun semn. Nu a frânat și a intrat în plin în tinerii care mergeau regulamentar. 

Pe marginea drumului, nu de pe prima bandă, cum arătau măsurătorile inițiale. Automobilul avea farurile aprinse, și nu stinse cum spuneau martorii. 

Filmul tragediei este completat de înregistrarea de pe camera GoPro pe care o avea în borsetă Sebi, tânărul care a murit pe loc. Imediat după accident, Vlad Pascu a accelerat și a plecat în trombă. 

După apariţia noilor imagini, singurele care surprind impactul, familiile victimelor au cerut dublarea pedepsei pentru Vlad Pascu, ca să ajungă la închisoare pe viață. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---