Social

MAI trimite Corpul de Control la IPJ Constanța, după ce Vlad Pascu nu a fost testat de droguri, deși le avea în mașină, înainte de tragedia din 2 Mai

schedule 21 aug. 2023, 18:49

MAI trimite Corpul de Control la IPJ Constanța, după ce Vlad Pascu nu a fost testat de droguri, deși le avea în mașină, înainte de tragedia din 2 Mai
Foto: Instagram

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, că a dispus un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, după accidentul rutier petrecut în localitatea 2 Mai, în urma căruia doi tineri, un băiat de 21 de ani și o fată de 20 de ani, au murit pe loc după ce Vlad Pascu, șofer de 19 ani, a intrat în plin în ei. 

„Ca ministru al Afacerilor Interne, prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet şi întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Pe baza stabilirii întregului adevăr, asigur că orice neglijenţă sau vinovăţie constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii. În acest scop, am dispus, în limita competenţelor ca ministru al Afacerilor Interne, un control complet, care să fie efectuat de Corpul de Control al ministrului, pentru a crea cadrul juridic profesional şi desfăşura expertiza necesară pentru investigarea minuţioasă întregului de evenimente”, a anunţat Cătălin Predoiu.
„După zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al instituțiilor și al societății. Voi arunca în luptă toate forțele cu competențe legale din MAI”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.
„Reiterez solicitarea către toate structurile de poliție și parchet, inclusiv și mai ales structurile specializate, să abordeze energic, frontal și complet fenomenul traficului de droguri și a crimei organizate. Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze, inclusiv de educație, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forțele și instituțiile statului a traficului de droguri, a traficului de persoane și a crimei organizate”, a declarat, luni, Cătălin Predoiu.

Sancționarea consumatorilor și posesorilor de droguri este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile, a completat oficialul, „dar dimensiunea esențială este identificarea, inculparea și condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori și a rețelelor de crimă organizată”.

„Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicități care s-ar putea descoperi în jurul traficului de droguri. Aceasta este o prioritate declarată a ministerului. Tragicul accident de la Vama Veche nu ne decât un argument în plus. (...) Ceea ce se impune acum, cât nu este târziu pentru noi, ca societate, este acțiunea concertată, acțiunea practică, concretă a instituțiilor statului cu lupta cu drogurile, traficul de persoane și crima organizată. (...)
Trebuie să fim conștienți că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse și un front comun al tuturor instituțiilor, de la Parlament, până la Justiție, al întregii societăți românești. Voi arunca în această luptă toate forțele cu competențe legale din Ministerul Afacerilor Interne”, a adăugat ministrul de Interne.

Doi tineri au murit și alți trei au fost răniți, sâmbătă dimineață, după ce un șofer de 19 ani a intrat cu mașina într-un grup de pietoni pe DN 39, în localitatea 2 Mai.

De ce nu l-au testat polițiștii cu drugtest pe Vlad Pascu 

Oamenii legii au admis că l-au oprit în trafic pe Vlad Pascu cu câteva ore înainte de tragedie, când au descoperit pastile și un joint în automobil, însă i-au făcut doar alcooltest, nu și drugtest și l-au lăsat să plece de la sediul Poliției la Vama Veche.

Explicația ar fi că polițiștii din Vama Veche nu au drugtest, iar tânărul nu ar fi dat semne că ar fi consumat substanțe interzise, deci nu a fost supus unor teste speciale.

Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile duminică, prin decizia Judecătoriei Mangalia. Decizia nu este definitivă. El era conducător auto începător şi îşi luase permisul în luna mai a acestui an. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---