Locale

Cartierul bogaților de lângă București, terorizat de hoți în preajma sărbătorilor. Indivizi mascați vin noapte de noapte și sparg casele sau mașinile oamenilor

schedule 26 dec. 2023, 08:44

Cartierul bogaților de lângă București, terorizat de hoți în preajma sărbătorilor. Indivizi mascați vin noapte de noapte și sparg casele sau mașinile oamenilor
Foto: Captura video Sursa de Vest/YT

Cartierul bogaților din Tunari, localizat lângă București, este terorizat de hoți în preajma sărbătorilor de iarnă. Indivizi mascați vin noaptea și sparg casele sau mașinile oamenilor. Ei poartă mănuși ca să nu lase urme și au fețele acoperite cu cagule, drept pentru care sunt foarte greu de prins, chiar dacă au fost filmați de camerele de supraveghere din zonă. 

Imagini cu hoți sunt surprinse în Tunari, așa numitul cartier al bogaților, aproape noapte de noapte. Mai mulți hoți mascați fac turul curților. În drumul lor verifică ușile caselor și mașinilor și fură ce le pică la mână, de la scule la bani și bijuterii. 

„Avem camere, toată lumea are camere. Au fost într-o seară vreo patru persoane. Au intrat prin curte, au verificat ușile la casă, la mașină, s-au urcat în mașină”, a spus un localnic pentru Observator

Toate casele din complexul privat sunt dotate cu camere de supraveghere. Hoții cunoșteau acest detaliu, drept pentru care purtau măști. Așa că nu s-au lăsat intimidați de faptul că fiecare mișcare le este filmată. Imaginile sunt deja pe masa polițiștilor, care chiar și de Crăciun au stat de vorbă cu păgubiții, în speranța că vor scoate de la ei indicii care să îi conducă spre autori. 

Mulți dintre cei care locuiesc în acest cartier au plecat în vacanță, motiv pentru care hoții dau spargerile fără prea multe griji. 

„Pe toată strada asta și toată strada cealaltă. I-am văzut pe camere că verificau mașinile”, a spus un localnic. 

Un bărbat din cartier a fost trezit de alarma instalată în urmă cu câteva zile. Când a realizat că este victima hoților, în miezul nopții, a încercat să îi prindă singur. 

„La 02:43 a început să urle alarma. Am ieșit, am văzut că e mașina în regulă. L-am văzut pe unul că a luat-o prin spate. Eu am plecat după ei, pe mine m-au luat nervii”, a povestit un localnic. 

Specialiștii recomandă achiziționarea unui sistem antiefracție

Experții spun că, în perioada sărbătorilor, numărul jafurilor crește și recomandă instalarea unor sisteme de alarmă sau abonamente la firme de pază. 

„Recomandăm achiziționarea unui sistem antiefracție, împreună cu serviciile de monitorizare și intervenție rapidă. În situația în care sistemul se declanșează la stările de efracție sau la stările de panică, societatea de pază primește mesajul în dispecerat instant și apoi trimite echipajele pentru verificarea obiectivului”, Adrian Chiabei, firmă de pază. 

Specialiștii spun că ne putem salva bunurile și cu gesturi mici, dar cu efect. Un simplu bec lăsat aprins atunci când plecăm în vacanță i-ar putea descuraja pe hoți. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---