Sănătate

Criză de medici la spitalul UPU Deva: 2 la 200 de pacienți. Doctorii cer Guvernului să deblocheze posturile

schedule 11 ian. 2024, 11:06

Criză de medici la spitalul UPU Deva: 2 la 200 de pacienți. Doctorii cer Guvernului să deblocheze posturile
Foto: Spitalul Județean de Urgență Deva

Cadrele medicale de la UPU Deva au fost nevoite să facă din imposibil...posibil - doi medici, 200 de pacienți îngrijiți în doar 24 de ore. Motivul? Medicii de familie au fost în concediu de odihnă în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel că cei de la urgență au fost obligați să se ocupe de toate cazurile. Disperate, cadrele medicale de la UPU cer Guvernului să deblochează imediat posturile.  

Primele zile ale anului 2024 au fost un coșmar pentru doctorii de la UPU Deva, pentru că medicii de familie au fost în concediu. 

„Toate spitalele din jurul Devei şi-au trimis în concediu specialiştii. Cardiologi, neurologi etc. Şi atunci, colegii noştri, mai ales cardiologii, efectiv au făcut gardă şi pentru spitalul Orăştie”, Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva. 
„În 24 de ore fuseseră deja 200 şi ceva de pacienţi. Există aceste presiuni prin aglomerare şi asta poate duce la greşeli medicale şi lucruri regretabile”, Lucian Miron, director medical SJU Deva. 

Conducerea spitalului declară că situația a fost una fără precedent. Au fost aduși oameni de acasă pentru a face față valului de pacienți. 

„Ne dorim în disperare colegi, dar nu vine nimeni, pentru că nu se pot angaja. Suntem doi medici pe tură, pe zi şi doi medici pe tură de noapte”, Laura Opriș, medic primar UPU Deva.
„Faptul că în 5 sau 10 minute preiei 3, 4 cazuri, este inadmisibil! Ăsta nu este un act medical! Acolo se urlă, se ţipă, se ameninţă. Cam aşa am lucrat noi în această perioadă. Sub presiune”, Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva.

Doctorii cer deblocarea posturilor: „Aş vrea de la conducerea Guvernului, în primul rând, deblocarea posturilor. Vreau mai mult personal. Este inadmisibil ca pe tura de noapte să lucrezi cu un singur brancardier. Medici de urgenţă nu vor mai fi”, Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva.

Anul trecut, se cereau 65 de posturi la spitalul din Deva. Anul acesta, însă, numărul s-a dublat. Lipsa de personal afectează tot mai multe secții, iar singura soluție o reprezintă deblocarea posturilor și angajarea personalului. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---