Primele zile ale anului 2024 au fost un coșmar pentru doctorii de la UPU Deva, pentru că medicii de familie au fost în concediu.
„Toate spitalele din jurul Devei şi-au trimis în concediu specialiştii. Cardiologi, neurologi etc. Şi atunci, colegii noştri, mai ales cardiologii, efectiv au făcut gardă şi pentru spitalul Orăştie”, Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva.
„În 24 de ore fuseseră deja 200 şi ceva de pacienţi. Există aceste presiuni prin aglomerare şi asta poate duce la greşeli medicale şi lucruri regretabile”, Lucian Miron, director medical SJU Deva.
Conducerea spitalului declară că situația a fost una fără precedent. Au fost aduși oameni de acasă pentru a face față valului de pacienți.
„Ne dorim în disperare colegi, dar nu vine nimeni, pentru că nu se pot angaja. Suntem doi medici pe tură, pe zi şi doi medici pe tură de noapte”, Laura Opriș, medic primar UPU Deva.
„Faptul că în 5 sau 10 minute preiei 3, 4 cazuri, este inadmisibil! Ăsta nu este un act medical! Acolo se urlă, se ţipă, se ameninţă. Cam aşa am lucrat noi în această perioadă. Sub presiune”, Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva.
Doctorii cer deblocarea posturilor: „Aş vrea de la conducerea Guvernului, în primul rând, deblocarea posturilor. Vreau mai mult personal. Este inadmisibil ca pe tura de noapte să lucrezi cu un singur brancardier. Medici de urgenţă nu vor mai fi”, Corina Mihăiescu, medic specialist UPU Deva.
Citește și:
Primele rezultate ale autopsiei în cazul pacienţilor morţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni
Criză umanitară în Fâșia Gaza. Peste 130 de nou-născuți ar putea să moară
Anul trecut, se cereau 65 de posturi la spitalul din Deva. Anul acesta, însă, numărul s-a dublat. Lipsa de personal afectează tot mai multe secții, iar singura soluție o reprezintă deblocarea posturilor și angajarea personalului.