Social

Marcel Ciolacu: „Nu îi vom ierta pe cei care profită pe spatele românilor”

schedule 14 iun. 2023, 11:11

Marcel Ciolacu: „Nu îi vom ierta pe cei care profită pe spatele românilor”
LCV/Shutterstock

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat război speculei. Acesta spune că nu va ierta pe cei care vor căuta să profite de crizele din țară, pe spatele românilor.

Marcel Ciolacu, despre cei care profită de crize pe spatele românilor

Crizele din țară au devenit cele mai mari bătăi de cap ale românilor, mai ales din cauza prețurilor care tot cresc pe zi ce trece. Mai nou, premierul desemnat, Marcel Ciolacu a declarat că va avea de furcă cu cei care vor căuta să profite în urma crizelor, pe spatele românilor. Oficialul român spune că are un program prin care urmărește stoparea creșterii prețurilor la alimentele de bază.

Potrivit acestuia, acest program implică atât producătorii, cât și distribuitorii și marile lanțuri de magazine din țară. Ciolacu a menționat că nu îi va ierta pe cei care vor profita de această situație.

"Prima noastră luptă va fi cu prețurile și cu specula. În acest sens avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază.
Planul nostru implică în ponderi diferite toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și în final la marile lanțuri de magazine. Vă spun că nu îi vom ierta pe cei care profită de pe urma crizelor, pe spatele românilor. Mai mult, singura șansă de a ieși din criza în care ne aflăm este ca România să se dezvolte prin patriotismul economic", a declarat Marcel Ciolacu.

Scheme de sprijin pentru companiile din țară

De asemenea, liderul PSD a specificat că toate companiile din România vor beneficia de scheme de sprijin, din bani europeni, în valoare de peste 250 de miliare de lei. Principalul obiectiv al acestui plan este promovarea produselor autohtone și scăderea dependenței de importuri.

Ciolacu a afirmat că o altă variantă pentru creșterea nivelului de trai va fi scăderea impozitului pe salarii, însă nu pentru toate.

"O altă măsură pentru creșterea nivelului de trai va fi scăderea impozitului pe salarii, dar nu pentru toate. Vrem să înființăm locuri de muncă și mai multe, dar și mai bine plătite. Lucrătorii români trebuie determinați, prin măsuri, să rămână în România, de aceea vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii', a mai declarat prim ministrul desemnat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---