Politic Social Economic

Ciolacu: „Salariul minim va ajunge la 500 de euro net și vom stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază”

schedule 15 iun. 2023, 14:50

Ciolacu: „Salariul minim va ajunge la 500 de euro net și vom stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază”
LCV / Shutterstock

Joi, în ședința plenului din Parlament, premierul desemnat Marcel Ciolacu a prezentat programul de Guvernare. Oficialul a declarat că salariul minim va ajunge la 500 de euro net.

Ce cuprinde programul de guvernare a lui Marcel Ciolacu

În ședința de joi, Marcel Ciolacu a prezentat planul de Guvernare. Oficialul spune că va veni cu un program pentru stagnarea creșterii prețurilor la produsele alimentare de bază, iar cei care vor încerca să profite de pe urma românilor, vor fi trași la răspundere.

"Vom veni cu un program curajos pentru a stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază. Și vom lovi fără milă în toți cei care cred că se pot îmbogăți prin speculă pe spatele și suferința românilor.”, a afirmat Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD susține că va stimula munca și vor încuraja românii să rămână în țară prin programe care vor reduce impozitarea muncii. De asemenea, Ciolacu promite că salariile minime vor ajunge la 500 de euro net.

„Vom stimula munca și vom încuraja românii să rămână în țară. Avem un program prin care vom reduce treptat impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii. În paralel, vom demara discuțiile cu sindicatele și patronatele pentru creșterea consistentă a salariului minim. Sunt măsuri normale pentru ca, la sfârșitul mandatului acestui guvern, orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Iar la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la 1.000 de euro net.”, a mai transmis Ciolacu.

„Fondurile europene trebuie să fie motorul acestei economii”

Ciolacu nu a uitat să îi aducă în discuție și pe seniori, despre care spune că la fel guvernarea trebuie să aibă grijă. Liderul PSD spune că pentru el, creșterea pensiilor va fi literă de lege. 

„Și avertizez foarte clar că voi fi dușmanul de moarte al tuturor celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinții noștri - după o viață de muncă - sunt asistați sociali. Sau că pensia este pomană. Ca viitor prim-ministru, voi continua să fiu alături de românii cu venituri mici. (...) Vom avea o creștere economică sănătoasă, vom crea locuri de muncă și vom crește exporturile.”, a mai specificat premierul desemnat.

Marcel Ciolacu a subliniat că există 250 de miliarde de lei pregătiți pentru investiții în următorii doi ani, bani cu care se planifică să se sprijine toate companiile care produc în România.

„În plus, în perioada următoare, fondurile europene trebuie să fie motorul acestei economii", a spus joi premierul desemnat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---