Social

Turist ucrainean bătut de salvamar la Eforie Nord. Pe plajă au apărut și polițiștii

schedule 18 aug. 2023, 09:48

Turist ucrainean bătut de salvamar la Eforie Nord. Pe plajă au apărut și polițiștii
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

E steag roșu la mare, iar salvamarii și-au pierdut răbdarea cu turiștii care intră în valurile periculoase în pofida avertismentelor. Un ucrainean venit în vacanță la Eforie Nord a fost chiar bătut de un salvator. 

Pățania unui turist ucrainean la Eforie Nord. A fost bătut de salvamar pentru că a ignorat steagul roșu

Un bărbat din Ucraina a fost bătut de salvamari la Eforie Nord, ca pedeapsă pentru că a ignorat steagul roşu care interzicea intrarea în apă. Plaja a fost împânzită de polițiști după incident. Ucraineanul nu a fost singurul care a sfidat pericolul mării. E a cincea zi în care salvatorii au arborat steagul roșu în Eforie Nord, însă turiștii par că nu îl văd și intră în apă. 

„Turiştii n-au ce căuta în apă pe vremea asta, dar nu te mai poţi înţelege cu ei. Deja stau de patru zile pe mal şi îi lăsăm, îi lăsăm până la nivelul genunchilor, în speranţa că nu se vor avânta mai mult”, a spus Cristian, salvamar, pentru Observator.

Turiștii care nu s-au aventurat în apă, în schimb, au profitat de timpul liber și au adunat, împreună cu salvamarii, buștenii și lemnele aduse de valuri pe plajă. 

„Turiştii şi salvamarii au strâns. Era o bucată mare, nu mai ştiu care, vreo patru oameni au reuşit să ridice bucata”, a declarat un turist.
„Are peste 100 kg, am încercat să-l ridic înainte, e destul de greu şi dincolo e şi mai mare”, a transmis Adrian Bîlbă, biolog.

Biologii spun că lemnele nu reprezintă niciun pericol, necontaminând apa cu bacterii.

„Sunt resturi vegetale, lemn, scânduri, copaci, trunchiuri de copaci, rădăcini, provenite probabil din viituri de pe Dunăre din trecut sau posibil şi din ruperea bazinului din Ucraina”, Florin Timofte, director interimar Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța (INCDM).

Angajații de la Administrația Apelor susțin că vor aduna lemnele de pe nisip numai dacă se vor aduna cantități foarte mari, altminteri este de datoria fiecărui administrator de plajă să întrețină curățenia. 

  • Tags:

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---