Social

Steagul roșu, arborat pe litoralul românesc. Turiștii ignoră avertismentele salvamarilor

schedule 15 aug. 2023, 14:48

Steagul roșu, arborat pe litoralul românesc. Turiștii ignoră avertismentele salvamarilor
Știrile PRO TV/Youtube

Pe toate plajele din stațiunile românești a fost arborat steagul roșu, care semnifică că scăldatul este interzis. Turiștii însă îl ignoră cu desăvârșire și se aventurează în valurile periculoase ale mării.

Steagul roșu a fost arborat pe plajele din România

Salvamarii de pe litoralul românesc au arborat steagul roșu, care semnifică interzicerea scăldatului. Chiar și așa, turiștii se aruncă în valurile agitate ale mării și încearcă să înainteze spre larg. Vântul puternic ridică valuri mari, iar în adâncuri se formează curenți extrem de periculoși. Din această cauză, foarte aproape de mal s-au format deja gropi de un metru și jumătate.

Salvamarii de pe litoral se plâng că turiștii nu îi ascultă și nu i-au în serios avertismentele acestora. Aceștia i-au atenționat în repetate rânduri să nu intre în apă, însă turiștii ignoră total indicațiile salvatorilor. De asemenea, salvamarii spun că numărul mare de cazuri de înec intervin din cauza neatenției.

Salvatorii de pe litoral spun că au observat o mulțime de părinți care stau pe șezlonguri în telefoane și nu își supraveghează copiii. De asemenea, în valurile învolburate se aventurează și cei în stare de ebrietate și cei inconștienți de ce li se poate întâmpla.

Cinci persoane au murit înecate în ultimele 24 de ore

Doar în ultimele 24 de ore, cinci persoane au decedat după ce s-au înecat, iar alți 20 au fost salvați la limită din valurile puternice. Luni, la Mamaia, cinci persoane s-au aventurat în valurile zbuciumate ale Mării Negre. Trei dintre persoane au decedat, iar alte două au reușit să fie salvate și transportate la spital. Oamenii de pe plajă când au sărit în ajutor și au format un lanț uman pentru a-i salva pe toți, însă din păcate, nu a fost posibil.

Un alt bărbat a decedat după ce s-a înecat în mare, la Costinești. ISU Constanţa a anunțat că alerta despre dispariţia bărbatului s-a dat luni seara, după ce bărbatul a intrat în apă și nu a mai ieșit. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost adus la mal de valurile mării, marți dimineață. Tot marți dimineață, la Corbu, un tânăr în vârstă de 23 de ani a căzut de pe placa de surf, iar salvamarii au reușit să îl salveze la limită.

Salvamarii de pe litoralul românesc au zeci de astfel de intervenții în fiecare zi, majoritatea din cauza inconștienței turiștilor. Potrivit legii, turiștii care nu se supun avertismentelor salvamarilor, care intră în apă atunci când este arborat steagul roșu, dar și cei care trec de geamandură ar trebui să fie amendați, însă jandarmii și polițiștii nu au mai dat asemenea amenzi de mai bine de un deceniu. O astfel de sancțiune i-ar costa pe turiștii neascultători până la o mie de lei amenda.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---