Externe

Sancțiuni în Parlamentul Franței după ce un deputat a fluturat steagul palestinian

schedule 29 mai 2024, 08:02

Sancțiuni în Parlamentul Franței după ce un deputat a fluturat steagul palestinian
tolga ildun / Shutterstock
Deputatul Sébastien Delogu a fost suspendat 15 zile din Parlamentul Franței pentru fluturarea unui steag palestinian în timpul unei dezbateri.

Președintele Adunării Naționale a Franței, Yaël Braun-Pivet, a suspendat ședința camerei inferioare a Parlamentului marți după-amiază, după ce deputatul Sébastien Delogu, membru al partidului de extremă stânga Les Insoumis (LFI), a fluturat un steag palestinian în timpul unei dezbateri. Acest gest a fost făcut pentru a atrage atenția asupra situației din Gaza, în contextul în care Franța nu recunoaște statul palestinian.

Incidentul a survenit în timp ce ministrul comerțului, Franck Riester, răspundea la întrebări legate de ofensiva Israelului împotriva militanților Hamas, care a generat o reacție internațională datorită numărului mare de victime civile. Reacțiile colegilor deputatului Delogu au fost împărțite, unii protestând vocal, în timp ce alții l-au aplaudat.

Ca urmare a acestui incident, Sébastien Delogu a fost sancționat cu interdicția de a intra în Palais Bourbon pentru o perioadă de cincisprezece zile. Președinta Adunării a declarat că deputatul s-a făcut vinovat de provocarea Adunării Naționale. Sancțiunea aplicată include și retragerea a jumătate din indemnizația parlamentară a lui Delogu timp de două luni. Aceasta reprezintă cea mai severă pedeapsă permisă de regulamentul de procedură al Adunării Naționale.

Partidul Les Insoumis a reacționat la sancțiune, afirmând că va continua să promoveze mesajele de pace și a postat înregistrarea video a incidentului pe platforma sa de comunicare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---