Social

Bătaie între salvamari și turiști pe plaja din Eforie Nord. Oamenii au sărit la bătaie pentru că nu au fost lăsaţi să intre în mare

schedule 16 aug. 2023, 11:38

Bătaie între salvamari și turiști pe plaja din Eforie Nord. Oamenii au sărit la bătaie pentru că nu au fost lăsaţi să intre în mare
Antena 3/Youtube

Un grup de turiști ce se odihneau pe plaja de la Eforie Nord au sărit la bătaie la salvamarii din regiune pentru că aceștia le-au interzis să intre în mare.

Pumni și picioare între salvamarii din Eforie Nord și un grup de turiști

O bătaie ca la carte a avut loc pe plaja din stațiunea Eforie Nord între salvamarii din zonă și un grup de bărbați care se odihneau. Totul a început de la faptul că salvamarii le-au atras atenția de mai multe ori bărbaților că nu au voie să intre în apă, deoarece este ancorat steagul roșu.

Bărbații însă au ignorat cu desăvârșire avertismentele salvatorilor. Ba mai mult, unul dintre turişti a aruncat cu o piatră spre un salvamar care se afla pe un skijet. Când salvamarul s-a apropiat de întregul grup, bărbaţii au sărit la bătaie,iar restul salvamarilor de pe plajă au intervenit în apărarea colegului lor, lucru ce a dus la o bătaie generală.

În două zile, șase persoane și-au pierdut viața după ce s-au aventurat în valurile zbuciumate ale mării. Victimele la fel au ignorat avertismentele salvatorilor și și-au găsit sfârșitul în larg. Salvamarii au ancorat și steagul roșu, însă turiștii nu i-au dat nici cea mai mică importanță.

Steagul roșu a fost arborat pe plajele din România

Salvamarii de pe litoralul românesc au arborat steagul roșu, care semnifică interzicerea scăldatului. Chiar și așa, turiștii se aruncă în valurile agitate ale mării și încearcă să înainteze spre larg. Vântul puternic ridică valuri mari, iar în adâncuri se formează curenți extrem de periculoși. Din această cauză, foarte aproape de mal s-au format deja gropi de un metru și jumătate.

Salvamarii de pe litoralul românesc au zeci de intervenții în fiecare zi, majoritatea din cauza inconștienței turiștilor. Potrivit legii, turiștii care nu se supun avertismentelor salvamarilor, care intră în apă atunci când este arborat steagul roșu, dar și cei care trec de geamandură ar trebui să fie amendați, însă jandarmii și polițiștii nu au mai dat asemenea amenzi de mai bine de un deceniu. O astfel de sancțiune i-ar costa pe turiștii neascultători până la o mie de lei amenda.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---