Sănătate

Încăierare într-un spital din Oradea între trei doctorițe. S-au luat la bătaie din cauza unei glume făcute pe grupul de WhatsApp

schedule 27 oct. 2023, 10:02

Încăierare într-un spital din Oradea între trei doctorițe. S-au luat la bătaie din cauza unei glume făcute pe grupul de WhatsApp
Foto: EUGENIA PASCA / AGERPRES FOTO

Trei doctoriţe rezidente s-au luat la bătaie şi s-au tras de păr în faţa colegilor, în Spitalul Judeţean din Oradea, din cauza unei glume făcute pe grupul de WhatsApp. Singurul care le-a putut despărți a fost șeful de secție. 

Trei doctorițe dintr-un spital din Oradea s-au încăierat din cauza unei glume pe WhatsApp

Protagonistele sunt medici rezidenți pe secția de infecțioase a Spitalului Județean. Motivul pentru care s-au certat a fost unul banal: o glumă făcută pe grupul de WhatsApp al colegilor. Au început să se certe, apoi s-au luat la bătaie în fața colegilor.

Sămânța de scandal a fost o conversație pornită de una dintre cele trei rezidente care și-a devoalat admirația față de un medic. O alta a afirmat, însă, că are un „laptop nașpa”, drept urmare nu ar merita să „se combine” cu el.

Managerul unității medicale, dr. Gheorghe Carp, nu a dorit să facă public numele doctorițelor, dar a dezvăluit de la ce a pornit exact scandalul care a dus la bătaie între cele trei. 

„Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de WhatsApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are „un laptop nașpa”, sugerând să nu „se combine” cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă”, a relatat dr. Gheorghe Carp. „Nu s-au certat pe vreun pacient…”, a încheiat acesta, ironic, conform Bihoreanul

Joi dimineață, cele trei au fost convocate de dr. Carp pentru a da explicații privind comportamentul lor. „S-au prezentat azi dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat dr. Carp, potrivit aceleiași surse.

Potrivit acestuia, cazul va trebui soluționat de fiecare dintre cele două comisii „în maximul două - trei săptămâni”. „Dacă ar fi după mine, s-ar putea lămuri în două zile, cu tot cu audieri, redactarea concluziilor și propunerea sancțiunilor”, afirmă managerul.

Cât despre sancțiuni, dr. Carp a afirmat că acestea pot varia de la aplicarea unor penalități la salariu până, inclusiv, la desfacerea contractelor de muncă. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---