Special Speciale

Povestea lui James Bedford, primul om criogenat din istorie. Când ar urma să fie readus la viață

schedule 02 oct. 2023, 10:24

Povestea lui James Bedford, primul om criogenat din istorie. Când ar urma să fie readus la viață
Foto: Captura HistoryPod

În anul 1967 a devenit disponibilă criogenarea, iar James Bedford a devenit primul om din istorie supus la această metodă. Bărbatul a murit din cauza unui cancer agresiv care i-a ajuns la rinichi și a format o metastază. Înaintre de deces, el a semnat un document prin care își exprimă dorința de a fi criogenat. 

James Bedford, primul om din istorie care a beneficiat de procesul de criogenie

Născut în anul 1893, James Bedford a fost un profesor emerit de psihilogie la Universitatea din California, SUA. El a murit pe 12 ianuarie 1967, la vârsta de 74 de ani. Suferea de cancer la rinichi. Ceea ce a șocat la acel moment a fost faptul că nu a existat o înmormântare sau incinerare, ci un proces de criogenie. 

Bărbatul a fost complet înghețat la o temperatură de minus 79 de grade Celsius, cu scopul de a fi reînviat în momentul în care știința va avansa atât de mult încât să permită readucerea organismului la viață. 

La moartea celebrului profesor, circulația sa a fost menținută prin respirație artificială și masaj cardiac, i s-a injectat în corp dimetilsulfoxid, o substanță chimică despre care se credea că ajută la conservarea organelor și țesuturilor. Ulterior, a fost înghețat, înainte de a fi transferat într-un mediu cu azot lichid. 

307 de persoane și 200 de animale au fost criogenate până acum

La începutul anilor 60, criogeniștii au început să caute oameni care să fie de acord să își înghețe corpul după moarte. Cel care a răspuns primul ofertei a fost James Bedford, care credea că încă mai are șanse de a scăpa de cancer. El a scris un testament în acest sens și a pus deoparte 100.000 de dolari pentru a-i dona în scopul cercetării criogenice. 

În prezent, în lume există trei mari companii care oferă servicii de criogenie. Două sunt în America, respectiv Alcor și Cryonics Institute, iar cea de-a treia în Rusia, KrioRus. 

În total, 370 de persoane și 200 de animale au fost criogenate până acum. Alții au ales să își înghețe doar unele organe, cum ar fi creierul, costurile fiind mai mici. 

Corpul lui Bedford a fost mutat de multe ori, iar acum este depozitat la organizația crionică Life Extension Foundation. Acesta și celelalte persoane criogenate ar urma să fie readuşi la viaţă abia în momentul în care ştiinţa ar putea avansa să vindece afecţiunile care i-au ucis.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---