James Bedford, primul om din istorie care a beneficiat de procesul de criogenie
Născut în anul 1893, James Bedford a fost un profesor emerit de psihilogie la Universitatea din California, SUA. El a murit pe 12 ianuarie 1967, la vârsta de 74 de ani. Suferea de cancer la rinichi. Ceea ce a șocat la acel moment a fost faptul că nu a existat o înmormântare sau incinerare, ci un proces de criogenie.
Bărbatul a fost complet înghețat la o temperatură de minus 79 de grade Celsius, cu scopul de a fi reînviat în momentul în care știința va avansa atât de mult încât să permită readucerea organismului la viață.
La moartea celebrului profesor, circulația sa a fost menținută prin respirație artificială și masaj cardiac, i s-a injectat în corp dimetilsulfoxid, o substanță chimică despre care se credea că ajută la conservarea organelor și țesuturilor. Ulterior, a fost înghețat, înainte de a fi transferat într-un mediu cu azot lichid.
Citește și:
Alexandra Dariescu, un cadou minunat de Crăciun publicului din România: The Nutcracker and I
Actrița Cristina Stamate, o viață presărată cu drame: operată în sufragerie, a pierdut copilul
307 de persoane și 200 de animale au fost criogenate până acum
La începutul anilor 60, criogeniștii au început să caute oameni care să fie de acord să își înghețe corpul după moarte. Cel care a răspuns primul ofertei a fost James Bedford, care credea că încă mai are șanse de a scăpa de cancer. El a scris un testament în acest sens și a pus deoparte 100.000 de dolari pentru a-i dona în scopul cercetării criogenice.
În prezent, în lume există trei mari companii care oferă servicii de criogenie. Două sunt în America, respectiv Alcor și Cryonics Institute, iar cea de-a treia în Rusia, KrioRus.
În total, 370 de persoane și 200 de animale au fost criogenate până acum. Alții au ales să își înghețe doar unele organe, cum ar fi creierul, costurile fiind mai mici.
Corpul lui Bedford a fost mutat de multe ori, iar acum este depozitat la organizația crionică Life Extension Foundation. Acesta și celelalte persoane criogenate ar urma să fie readuşi la viaţă abia în momentul în care ştiinţa ar putea avansa să vindece afecţiunile care i-au ucis.