Externe

Bătaie între un delegat rus și unul ucrainean la reuniunea de la Ankara. „Ia-ți labele de pe steagul nostru, gunoi rusesc!”

schedule 05 mai 2023, 11:48

Bătaie între un delegat rus și unul ucrainean la reuniunea de la Ankara. „Ia-ți labele de pe steagul nostru, gunoi rusesc!”
Oleksandr Marikovski/Facebook

Pumni și palme s-au împărțit în timpul unei reuniuni a națiunilor la Ankara. Un delegat ucrainean i-a dat un pumn în față unui delegat rus, după ce acesta a smuls steagul ucrainean pentru că apărea pe fundalul unui interviu video cu el.

Bătaie la Ankara pentru drapelul Ucrainei

Delegatul ucrainean, Olesandr Marikovski, a postat pe pagina sa de Facebook un clip video în care îi trage un pumn unui delegat rus care a smuls steagul ucrainean pentru că apărea pe fundalul unui interviu video. Delegatul ucrainean s-a făcut foc și pară pentru fapta comisă de oficialul rus și a sărit să își recupereze drapelul țării.

„Ia-ți labele de pe steagul nostru, ia-ți labele de pe Ucraina, gunoi rusesc!”, se spune în scurtul mesaj ce însoțește imaginile.

Incidentul s-a produs chiar în holul clădirii parlamentului de la Ankara, unde se desfășura adunarea Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

Se pare că incidentul dintre cei doi delegați nu este primul de acest gen. În cursul aceleași zile, anterior, un grup de delegați ucraineni s-au luat la bătaie cu ofițerii de securitate care au încercat să îi îndepărteze în timp ce aceștia protestau, strigându-și nemulțumirea și ținând steagurile lângă delegatul principal al Rusiei, în timp ce aceasta încerca să se adreseze adunării.

Parlamentul turc a postat imaginile video din centrul evenimentului pe site-ul său, iar Mustafa Sentop, președintele parlamentului, a venit cu o reacție dură legată de acest incident.

„Condamn acest comportament care perturbă mediul pașnic pe care Turcia încearcă să îl stabilească".

Tensiunile dintre ucraineni și ruși se datorează conflictului armat dintre cele două state care ține deja de mai bine de un an de zile.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---