Politic

Altercație fizică în Parlamentul României între deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman

schedule 21 mai 2024, 12:06

Altercație fizică în Parlamentul României între deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman
Foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO
Altercație în Parlamentul României între deputații Dan Vîlceanu și Florin Roman, care a escaladat în violență fizică.

Parlamentul României a fost scena unei altercații fizice între deputatul neafiliat Dan Vîlceanu și deputatul PNL Florin Roman. Incidentul a avut loc după ce Roman l-a acuzat pe Vîlceanu de încălcarea regulamentului prin prezența sa în băncile grupului PNL și a urmat o dispută verbală care a escaladat într-un conflict fizic.

Florin Roman a declarat că a fost bruscat și lovit cu genunchiul în zona nasului de către Vîlceanu, în afara sălii de plen. Roman a menționat că nu a ripostat și că va depune o plângere penală împotriva lui Vîlceanu, pe care îl numește "deputat huligan", și va solicita sancționarea acestuia pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere.

Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, a condamnat incidentul, afirmând că violența fizică este inacceptabilă, mai ales în Palatul Parlamentului. Ciucă a cerut conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație, subliniind că atacul asupra lui Roman arată o lipsă de caracter și conduită morală din partea lui Vîlceanu.

Dan Vîlceanu s-a apărat, negând că ar fi fost vorba de o bătaie și susținând că a fost provocat, iar situația s-a tensionat. Vîlceanu a declarat că nu dorește să intre în scandaluri și că doar l-a condus pe Roman afară din sala de plen.

Incidentul a stârnit reacții în rândul clasei politice și a opiniei publice, fiind un exemplu negativ de comportament într-o instituție care ar trebui să reprezinte democrația și dialogul civilizat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6489 RON
0.00270
GBP
GBP: 5.88 RON
0.00200
HUF
HUF: 1.2603 RON
-0.00610
BGN
BGN: 2.5447 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1718 RON
0.01430
Convertor valutar

Rezultat: ---