Locale Politic

Traian Băsescu se retrage din politică și își dedică timpul unei fundații pentru tineri

schedule 06 mar. 2024, 08:26

Traian Băsescu se retrage din politică și își dedică timpul unei fundații pentru tineri
Sursa foto: Shutterstock
Traian Băsescu se retrage din politică, nu va candida pentru europarlamentar și se concentrează pe educația tinerilor prin fundația sa.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat marți seară, într-o intervenție la Digi24, că nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, marcând astfel retragerea sa din viața politică. La vârsta de 72 de ani, Băsescu a declarat că pentru el "este cap de linie" în ceea ce privește cariera politică.

După două mandate prezidențiale și un mandat de europarlamentar, Băsescu își îndreaptă acum atenția către o fundație pe care a înființat-o și care se concentrează pe educația tinerilor. Fundația sa are ca scop principal organizarea de vizite pentru liceeni la Parlamentul European din Bruxelles. În acest moment, 60 de elevi de la școli private și de stat sunt pregătiți să participe la o astfel de vizită în săptămâna următoare.

În cadrul aceleiași apariții televizate, Traian Băsescu a abordat și subiectul securității naționale, exprimându-și opinia că reintroducerea stagiului militar obligatoriu în România este necesară pentru a asigura capacitatea de apărare a țării în eventualitatea unei invazii, până la mobilizarea forțelor NATO. Fostul președinte a subliniat importanța unei armate capabile să reziste un interval de 45-60 de zile într-un astfel de scenariu.

Despre riscul utilizării armei nucleare de către Rusia, Băsescu a menționat că nu crede că acesta este un scenariu plauzibil în contextul actual, având în vedere situația de pe frontul din Ucraina. Totodată, a accentuat că România trebuie să adopte o poziție echilibrată și să nu se implice în conflicte care nu îi afectează direct interesele.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---