Politic Externe

Ciolacu, scos din sărite de Austria: „Să iasă din Schengen, să-și facă ziduri. Noi o să ne descurcăm fără probleme”

schedule 18 sept. 2023, 15:34

Ciolacu, scos din sărite de Austria: „Să iasă din Schengen, să-și facă ziduri. Noi o să ne descurcăm fără probleme”
LCV / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu un val de replici dure la adresa Austriei, după ce statul european a blocat din nou aderarea României la spațiul Schengen.

Ciolacu, enervat de Austria în cazul aderării României la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a fost enervat la culme din cauza că Austria a blocat din nou aderarea României la spațiul Schengen. Oficialul a avertizat că România va da în judecată Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în cazul în care în luna decembrie, austriecii vor bloca din nou aderarea României.

Ciolacu a menționat că își dorește ca acest demers să fie susținut de Consiliul European, Parlamentul European şi Comisia Europeană, care şi-au manifestat susţinerea pentru aderarea României la Schengen.

Furios pe acțiunile Austriei, Ciolacu le-a spus austriecilor să iasă din Spațiul Schengen și să-și construiască garduri cu sârmă ghimpată din propriul buzunar, dacă le este frică de fenomenul imigrației ilegale.

”Dacă în decembrie, Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, voi ataca, la CJUE. Mai mult, eu doresc în acest demers - și e un atac al statului român, nu a unei persoane fizic, trebuie să facem o diferență majoră, una e să atace statul român, una e să atace o persoană fizică, unde sunt altfel procedurile la CJUE.
Eu vreau să fac partener în acest atac pe care îl fac la CJUE Consiliul European, care mă susține și a declarat, Parlamentul European, care susține România și a declarat, și Comisia Europeană care ne susține și a declarat. Lucrurile nu sunt chiar așa comode pentru domnul prim-ministru Nehammer.
Cu certitudine că vom folosi tot ce avem la îndemână, tot ce este legat de acest subiect și tot ce este legal de făcut, fiindcă locul României este spațiul Schengen.
Eu n-am să fiu niciodată în conflict, nu pot să spun că n-am nimic cu România și că spațiul Schengen este depășit și că ... Atunci de ce am votat anul trecut cu Croația? Este o întrebare legitimă, nu a mea ca prim-ministru. O întrebare legitimă a românilor pentru primul ministru Nehammer. Deci nu pot să am această abordare. Dacă e așa de distrus Schengen-ul, eu n-am nicio problemă că Austria să iasă din Schengen, să-și facă ziduri kilometrici cu sârmă ghimpată și electrice. N-am nicio problemă. Dacă Austria dorește această abordare cu garduri, să și le plătească, să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---