Social Economic

Ciolacu, despre taxele românilor: „Anul acesta trebuie să ne încadrăm într-un deficit de 4,4”

schedule 03 iul. 2023, 12:38

Ciolacu, despre taxele românilor: „Anul acesta trebuie să ne încadrăm într-un deficit de 4,4”
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu a oferit mai multe explicații în ceea ce privește taxele românilor în perioada următoare, dar și despre facilitățile fiscale pentru anumite categorii de angajați.

Ce se întâmplă cu taxele românilor. Anunțul făcut de Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre taxele românilor din perioada următoare. Oficialul a afirmat că România a avut un deficit de 9,2%, fiind și cel mai mare deficit din UE. Iar această problemă a venit după alte crize economice ale țării la timpul nepotrivit. Ciolacu spune că România trebuie să se încadreze într-un deficit de 4,4 în acest an.

”Mi-aș dori să începem cu începutul. Respectiv, cu ce și-a asumat statul român, care sunt obiectivele statului român și ce trebuie să facă Guvernul României. Și nu numai Guvernul, ci și parlamentarii României.
Știm cu toții că, la un moment dat, România a avut un deficit de 9,2%. Cel mai mare deficit din Uniunea Europeană. A fost o explozie, acesta venind după un deficit de sub 3% și după o datorie externă a României de aproximativ 37%. Toate aceste lucruri s-au întâmplat într-o perioadă foarte scurtă, sub un prim-ministru accidental om de stat în România, sperăm ca astfel de accidente să fie din ce în ce mai rare, și am ajuns la o provocare, România fiind singurul stat care are un acord în ceea ce privește încadrarea în deficit. Anul acesta trebuie să ne încadrăm într-un deficit de 4,4.

Totodată, Ciolacu a menționat că există o execuție bugetară, până la jumătatea anului, raportată de Ministerul de Finanțe și este necesară și o analiză, deoarece obiectivul României este de a se încadra în acest deficit astfel încât dobânzile de refinanțare să nu crească.

„Și nu doar atât, ci și faptul că avem un acord cu Comisia Europeană, singurul stat din Uniunea Europeană care are un astfel de acord, care poate influența eventualele fonduri europene adresate României, dar cel mai grav ar afecta implementarea reformelor din PNRR. Și am solicitat o analiză de ansamblu pe tot acest lanț, lucru pe care o să ni-l prezinte deja domnul Ministru al Finanțelor.

Liderul PSD a mai subliniat că nu va lua nicio decizie până când nu va avea o discuție cu marii actori din fiecare domeniu. Iar pe de altă parte, Ciolacu spune că nu crede că este oportun să introducă taxe noi, deoarece deja se află într-o criză economică și nu este o decizie tocmai bună.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---